Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vågade jag aldrig ens drömma om”

Jacob Peterson svarade för ett mål och två assist i de fem kvartsfinalerna mot Malmö. Foto: BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Målet var att göra en bra säsong med Björklöven i allsvenskan.

Men inför Frölundas semifinal mot Luleå kommer Jacob Peterson, 19, att få en jättechans då han ska täcka upp för skadade Pathrik Westerholm.

– Det här vågade jag aldrig ens drömma om, säger han om möjligheten.

Talangen Jacob Peterson, 19, har haft något av en genombrottssäsong i år.

I somras lånades han ut av Frölunda till Björklöven i allsvenskan – och efter att ha svarat för starka prestationer där bestämde sig Frölunda för att plocka hem sin talang inför SM-slutspelet.

Efter att till en början fått ganska sparsamt med speltid i kvartsfinalserien mot Malmö kommer nu 19-åringen att få sin stora chans.

Frölundas plan inför semifinalen mot Luleå är att han ska täcka upp för Pathrik Westerholm, som missar resten av säsongen på grund av skada.

Talangen får drömchans

– Det ska bli skitkul att få den här möjligheten att komma in som center, det är positionen jag trivs bäst i. Men sen är det samtidigt väldigt tråkigt det som hände ”Patte”. Jag tycker att han har sett väldigt bra ut den senaste tiden och det är tråkigt för honom både som hockeyspelare och person att inte kunna vara med. Vi ska spela för honom, säger Peterson.

Men hade du vågat drömma om den här möjligheten när du satt uppe i Umeå i vintras?

– Nej, det har jag inte gjort. Den här säsongen har jag bara haft fokus på att spela så bra som möjligt i Björklöven och det här är bara en bonus egentligen. Men det är jättekul att det blivit så här, det vågade jag aldrig ens drömma om.

Hyllas av Roger Rönnberg

Peterson har också hyllats för sina insatser av tränare Roger Rönnberg, som anser att 19-åringen spelar oerhört moget för sin ålder.

– Jo men jag tycker att det har gått bra jag själv också. Jag känner att jag tar för mig mer och mer hela tiden och får större självförtroende av det. Men det kan fortfarande bli ännu bättre.

Petersons kontrakt med Frölunda sträcker sig över nästa säsong – och målet är glasklart. I höst vill han vara med från början.

– Det är vad jag strävar efter och det hade varit jättekul att få en hel säsong i SHL, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!