Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tycker de har gjort det väldigt konstigt”

Henrik Lundqvist har haft en tuff säsong i New York Rangers.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON

Henrik Lundqvist, 38, har haft en tuff säsong i New York Rangers.

En som ifrågasätter NHL-klubbens behandling av målvaktsstjärnan är tvillingbrorsan Joel.

– Jag tycker att de har gjort det väldigt konstigt, säger Frölundas lagkapten till GP.

Henrik Lundqvist har haft en tuff säsong i New York Rangers.Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN

Få hockeyintresserade kan ha missat hur Henrik Lundqvist gått från vad som beskrivits som kungastatus i New York till att inte ens platsa i Rangers startuppställning den här säsongen.

– Vi har diskussioner internt. Vi får se vad som händer, sa han om läget i en intervju med GT för en månad sedan och utvecklade:

– Jag vill spela. Det är ju det det handlar om. Det har inte varit mycket de två sista månaderna. Situationen är som den är. Det är väldigt annorlunda. 

För Joel Lundqvist, tvillingbrorsan som är lagkapten hos de regerande svenska mästarna och CHL-vinnarna Frölunda, har det varit jobbigt att följa ”Henkes” säsong från distans.

– Han har aldrig velat vara backup, om vi säger så. Så var det redan när han var knatte. Han har andra målbilder i sin skalle. Det har varit tufft för honom, säger Joel Lundqvist till GP.

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

”Jag har lidit med honom”

Frölundakaptenen, som i vintras utsågs till ”Årets göteborgare”, gillar inte New York Rangers behandling av Henrik.

– Det är klart att jag lidit med honom. Just med tanke på den karriär han haft i Rangers, hur han har levererat genom åren – även i fjol också. Det är klart att jag gärna sett att de haft ett annat upplägg – och behandlat honom på ett bättre sätt! Det är inget att snacka om. Jag tycker att de har gjort det väldigt konstigt. Jag har lidit med honom, så är det.

New York Rangers coach David Quinn.Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Framtiden är oviss för New York Rangers målvaktsstjärna. Men enligt Joel Lundqvist har tvillingarna inte pratat om en eventuell återförening i Frölunda.

– Jag är ärlig där. Vi har faktiskt inte öppnat den dörren än. Det har varit en tuff säsong för honom där borta. En tuff period. Han har kontrakt nästa år. Sedan får vi se vad som händer till sommaren. Det är oklart. Men vi har inte öppnat den dörren. Det är långt dit, även om många börjar dra egna teorier, säger han till GP.