Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två snabba mål – Frölunda föll igen

Publicerad

Två mål på mindre än två minuter.

Frölunda föll hemma mot rivalen HV 71 med 1–3.

Efter en intensiv matchinledning var det HV 71 som tog ledningen i första perioden genom finländaren Max Wärn.

Gästerna fortsatte pressa på efter ledningsmålet men Johan Mattsson i Frölundamålet stod pall.

Kvitteringen kom nio minuter in i andra perioden i powerplay genom Matt Donovan. Amerikanen blev fint framspelad av landsmannen Ryan Lasch innan han med ett distinkt slagskott fick se säsongens första fullträff segla in i målet.

Efter fyra minuter in på tredje perioden fick HV 71 möjlighet att spela närmare 40 sekunder i fem mot tre. Men trots stor press så lyckades Frölunda hålla ut. 

Det gjorde man däremot inte ett par minuter senare när John Nyberg blev utvisad. 

I en snabb omställning lyckades kvicke Mattias Tedenby dribbla bort Frölundaförsvarare och snärta in 2–1 i krysset.

Uppförsbacken blev genast brantare för Frölunda då Victor Ejdsell dryga minuten senare snodde åt sig pucken av Simon Hjalmarsson i sarghörnet och bröt in för 3–1, vilket också blev slutresultatet.

Förlusten var Frölundas tredje den här säsongen och man ligger på en elfteplats i tabellen.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag