Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tar inte Fredrik snacket tar jag det med mig själv…”

Frölundas tränare Roger Rönnberg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sportchef Fredrik Sjöström.
Foto: TOMMY HOLL / IBL

GÖTEBORG. Frölunda föll hemma mot jumbon Malmö med 2–3.

Efteråt delade tränaren Roger Rönnberg ut hård kritik mot sig själv och sitt lag.

– Hade jag varit sportchef i Frölunda så hade jag tagit ett långt snack med min head coach i dag, säger han.

Det blev en dramatisk avslutning i matchen mellan Frölunda och Malmö.

Efter att Joel Lundqvist dragit på sig en utvisning med en minut kvar så avgjorde Ponthus Westerholm för gästerna, när endast 18 sekunder återstod.

Det var skåningarnas andra raka seger i Scandinavium den här säsongen, och tre blytunga poäng in på kontot i bottenstriden.

– Vi ska inte ta något ifrån Malmö, jag tycker att de spelar med bra attityd precis som senast. Men senast drev vi spelet och gjorde allt utom mål. I dag har vi några korta stunder, annars ser vi ruskigt rostiga ut. Skulle jag vara sportchef i Frölunda skulle jag ta ett långt snack med min head coach i dag och fråga hur fanken ni har tränat under uppehållet. Så här rostiga kan man inte se ut när det är tolv matcher kvar av ligan och varje match är otroligt viktig. Ett lag kan inte se så här dåligt förberedda ut, det finns bara inte, dundrade Roger Rönnberg efteråt.

”Hårt snack med mig själv framför spegeln”

Och fortsatte:

– Nu är jag inte sportchef utan huvudtränare. Tar inte Fredrik (Sjöström) snacket med mig så kommer jag ha ett hårt snack med mig själv framför spegeln. Det ser väldigt tveksamt ut, vi är inte så hungriga vi hade velat. Jag tycker att vi gör nästan allt för att förlora och Malmö vinner klart rättvist.

Joel Lundqvist drog på sig utvisningen i slutminuten som föranledde Ponthus Westerholms avgörande mål. Kaptenen var även han självkritisk.

– Den är bedrövlig i det läget i anfallszonen. Vad fan ska man säga? Shit happens, men den är tung.

Nästa match för Frölunda är på torsdag då Linköping, som nu är ny tabelljumbo, väntar på bortaplan.

– Vi kan inte älta det här för mycket, varje match är viktig. I dag kommer vi inte upp till den nivån vi vill, men det är framåt som gäller. Vi får lära oss av det här och gå vidare, säger Lundqvist.