Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talar ut efter domen: ”Varit tunga dagar”

Joel Lundqvist fick matchstraff mot Luleå.
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN
Joel Lundqvist är avstängd igen.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Joel Lundqvist fick matchstraff mot Luleå.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölundas tränare Roger Rönnberg beskrev Joel Lundqvist som förkrossad efter att kaptenen nåtts av beskedet att han stängs av från spel i fem matcher.

Nu talar 38-åringen ut.

– Det är ju galet om jag tänker på att jag varit avstängd tio matcher på en säsong. Jag måste ta lärdom som tacklare att jag måste sätta tacklingen kliniskt, säger Lundqvist till GP.

Det var i Frölundas bortamatch mot Luleå i torsdags som incidenten inträffade. Joel Lundqvist delade ut en tackling precis när hemmalagets Carl Mattsson passade pucken vidare. Domarna valde att döma matchstraff för tilltaget och Lundqvist anmäldes sedermera till disciplinnämnden.

I fredags stod det klart att Frölundas lagkapten stängs av i fem matcher och tvingas böta 22 500 kronor. Frölundas tränare Roger Rönnberg sa till sajten Rakapuckar.com:

– Joel är förkrossad, undrar om han måste ändra sitt spel, han tycker han sätter laget i skiten, han mår jättedåligt. Den är inte blindside, den är inte sen, han är inte hög, han kommer in med armarna efter sidan. Han (Mattsson) står still innanför blå, är girig och vill vänta med att slå passet, gör man det, då måste man veta att håller jag i pucken, då kommer jag få ta emot en tackling. Vill jag inte, då får jag spela ifrån mig pucken. Jag är oerhört frustrerad, vad ska jag coacha? Det hade varit lättare att coacha Mattsson, stannar du upp så där måste du se upp? Förr sa alla: ”Skydda dig när du spelat ifrån dig pucken.”

Frölundas tränare Roger Rönnberg.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

”Jag har det yttersta ansvaret”

Joel Lundqvist har fram tills nu legat lågt kring avstängningen. Han ville inte att det skulle bli något försvarstal. 

I GP bryter Frölundas rutinerade kapten tystnaden.

– Jag vill stå för hårt spel – men schysst. Det är klart att jag måste ta lärdom att det är inte det här som jag vill stå för. Att det blir såna här situationer. Jag har spelat 20 år och varit en fysisk spelare – och så många avstängningar har det inte varit. Framför allt inte för såna här situationer, på såna här smällar. Jag vill vara på rätt sida. Jag vill inte vara avstängd, säger han.

Lundqvist har tittat på situationen med Carl Mattsson flera gånger i efterhand.

– Det är klart att jag har funderat mycket under de här dagarna. Reflekterat över situationer. Den här och även situationer överlag. Hur spelet är. Det är klart att jag har kollat på den här situationen väldigt många gånger i efterhand. Det är jag som tacklar, jag har det yttersta ansvaret. Det är inget att snacka om. Det är på mig att det blir som det blir.

Joel Lundqvist fick matchstraff mot Luleå.
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN
Joel Lundqvist fick matchstraff mot Luleå.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

”Har varit tråkiga dagar”

Joel Lundqvist stängdes i december av i fem matcher efter att ha knuffat en domare.

– Kanske är detta slutet på att jag bestämmer i svensk hockey... som många pratat högt om, sa han då.

Nu, efter den nya avstängningen, säger Lundqvist till GP

– Jag försöker se framåt. Det har varit tråkiga och tunga dagar när det blir såna saker. Jag hade ju en lång avstängning innan jul. Det är ju galet om jag tänker på att jag varit avstängd tio matcher på en säsong, liksom! Det är tufft. Det är ingen idé att älta saker. Jag ser framåt – och det finns bra bredd i laget. Nu får andra spela mer.

TV: Se situationen här

Här får Joel Lundqvist matchstraff