Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Talangen täckte skott – bröt fingret

Kalle Henriksson.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Kalle Henriksson, 20, täckte ett skott i början av matchen mot Växjö.

Pucken träffade handen och bröt ett finger.

– Han blir borta i två till fyra veckor, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Kalle Henriksson är en av de unga Frölunda-spelare som har slagit igenom i höst.

Han har inte bara bistått med ett mål (det avgörande mot Färjestad) och två assist. Henriksson har också fått beröm för sitt hårda arbete och sitt spelsinne.

I toppmatchen mot regerande mästarna Växjö hann han inte spela så länge i kedjan med Michael Spacek och Theodor Niederbach innan han tvingades av isen och ut i båset för behandling.

– Kalle täckte ett skott och fick pucken på ett finger, som är brutet, säger Roger Rönnberg efter fredagsträningen där Henriksson inte var närvarande.

Kalle Henriksson får behandling under matchen mot Växjö.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

”Lättare att få en smäll”

Däremot är det inte klart hur länge 20-åringen blir borta. Prognosen är två till fyra veckor, men det beror på om det blir operation eller om det räcker med att fingret fixeras.

Roger Rönnberg brukar alltid hylla spelarna för deras sätt att täcka skott, den här gången blev det dock olyckligt.

– Handskarna har ju skydd. Men spelarna gillar att ha så tunna handskar som möjligt för känslan, då kan det vara lättare att få en smäll, säger Rönnberg och visar på sina egna handskar var det är störst risk för skada om pucken träffar.

Kalle Henriksson är den andre forwarden att vara borta för skada. Sedan tidigare saknas Jacob Nilsson, vars skadade korsband förmodligen håller honom borta resten av säsongen.