Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättetalangen opereras – kan missa slutspelet

Lucas Raymond.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL / TT

Lucas Raymond, 18, tvingas till operation efter sin armbågsskada.

Nu kan Frölundas supertalang bli borta i flera månader, skriver GP.

– Om allt går bra så är förhoppningen att jag kommer tillbaka den här säsongen, men det återstår att se, säger Raymond till tidningen.

Frölundatalangen har varit uppsatt på skadelistan och nu står det klart att han kommer att behöva opereras.

Därmed blir han borta från spel ett tag. Hur länge är i nuläget oklart.

– Han kommer att göra ett mindre ingrepp i sin armbåge, där han har en gammal skada. Det har släppt lite benbitar om vi ska vara specifika. I den bästa av världar är det fyra veckors frånvaro, säger tränaren Roger Rönnberg till GP.

Steve Yzerman, general manager i NHL-laget Detroit Red Wings, som har draftat Raymond, är inte lika optimistisk som Frölundas tränare.

Enligt honom kan 18-åringen bli borta i åtta veckor, uppger NHL.com.

Raymond lever på hoppet

Frölunda, som har förlorat sina fyra senaste matcher i SHL, möter Oskarshamn hemma under tisdagskvällen. Åttondelsfinalerna inleds den 27 mars, vilket innebär att Lucas Raymond skulle kunna missa hela säsongen. 

Men Frölundalöftet lever på hoppet.

– Om allt går bra så är förhoppningen att jag kommer tillbaka den här säsongen, men det återstår att se, säger han till GP.

Efter att den rutinerade forwarden Johan Sundström häromdagen blev avstängd i två matcher kallade Frölunda under måndagen tillbaka en annan talang, Theodor Niederbach, som är utlånad till allsvenska Modo. 

Tanken är att han ska spela de kommande två matcherna för Frölunda.