Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen om petningarna: ”Jag är inte frustrerad”

Lucas Raymond.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Han ses som en av världens största hockeytalanger för sin ålder.

Men i Frölundas A-lag har inte Lucas Raymond, 17, fått spelet att funka som önskat – och ledningen har beslutat att skicka ner talangen i juniorlaget.

– Vi jobbar tillsammans för att han i det korta perspektivet ska få så bra form som möjligt, förklarar Roger Rönnberg.

Forwardskonkurrensen i Frölundas trupp är stenhård.

Under hösten är det flera spelare som tvingats stå åt sidan i olika omgångar – och inte minst har det drabbat superlöftet Lucas Raymond, som inte fått det stora lyftet.

I stället har Frölundas tränarstab beslutat att skicka ner superlöftet till klubbens J20-lag för att hitta formen.

Bland annat eftersom att 17-åringen i nästa vecka ska åka med det svenska juniorlandslaget till Finland för en turnering, där han jagar en plats i junior-VM.

”Är en av de svåraste sakerna att träna”

– Vi jobbar tillsammans för att han i det korta perspektivet ska få så bra form som möjligt. Sen får vi se exakt var han spelar, säger Rönnberg.

Ni vill att han ska få möjlighet att spela med mer puck i juniorlaget?

– Det är inte bara det. Han behöver en matchpuls genom att spela många minuter och få matchkondition. Det är en av de svåraste sakerna att träna hos ”Pärra” (Edlund, fystränare). Utan då behöver man vara ute på isen och skaffa sig det, säger Rönnberg. 

Raymond själv upplever ingen bitterhet över att inte spela i A-laget just nu, utan trivs bra i J20.

– Jag är inte frustrerad, det är kul att spela J20 också. Självklart vill man spela i A-laget, men det är minst lika roligt i J20, säger han.

Häromdagen stod det klart att Karl Henriksson, Frölundas andra stora forwardstalang, lånas ut till Södertälje i Hockeyallsvenskan.

Vill inte bli utlånad

Raymond berättar att han inte haft liknande tankebanor.

– Nej, inte alls. Jag trivs här och tycker att jag får bra förtroende. Men det är kul för Kalle, han är en duktig spelare.

När Frölunda tar emot Malmö så är det sjunde raka segern som jagas för göteborgarna. Efter slutspelsfajterna de senaste åren har det skapats en rivalitet lagen emellan.

– Det är laget vi mött mest de sista åren så vi har rätt så bra koll på vad vi behöver göra. De är tunga när de får spela efter sina styrkor. Men de har också svagheter som vi vet att vi måste slå mot, säger Roger Rönnberg.