Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen lånas ut för allsvenskt spel i AIK

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Idag höll Frölunda sin officiella ispremiär.

På den träningen fanns 19-årige Daniel Torgersson med.

Men planeringen för honom är någonting helt annat. Frölunda och AIK Hockey är nämligen överens om ett helårslån av Torgersson.

Frölunda går in i säsongen med en stor trupp. Många stjärnor ska dessutom ha sin speltid, som sportchef Fredrik Sjöström betalar dyrt för.

Det innebär att minst två forwards kommer att stå helt utanför, plus att ett antal juniorer trycker på underifrån. 

Daniel Torgersson, som i höstas draftades av Winnipeg Jets som nummer 40 totalt i NHL-draften, är en spelare som klubben har stora förväntningar på. Därför skrev man också ett tvåårskontrakt med honom.

Tanken är dock att han ska slussas in via en helt annan klubb, och utvecklas.

Enligt SportExpressens uppgifter är Frölunda och AIK överens om att Torgersson lånas ut dit under hela säsongen 2021/2022. Det enda som kan få det hela att falla är om Torgersson slår ut flera av de de etablerade Frölundaspelarna, och tar en ordinarie tröja i Frölunda stjärnfyllda lag, redan i år.

Annars är tanken att han spelar i en tongivande roll för AIK Hockey den här säsongen. 

Klubbarna ska vara helt överens om förutsättningarna för ett helårslån. Fler än fem allsvenska klubbar var på jakt efter att få låna talangen under ett år, men det blev AIK som vann kampen.