Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Svenske superlöftets mäktiga uppvisning

Publicerad

Rasmus Dahlin är en av Sveriges absolut största hockeytalanger.

Och väntas gå först av alla i nästa sommars NHL-draft.

Under "Newport Next Skills Competition" visade han varför.

 

Se 17-åringens show längre ner i texten.

Att Rasmus Dahlin är en talang utöver det vanliga är ingenting nytt. Nu har Frölunda-stjärnan åkt över till USA för att visa upp sin förmåga, inför nästa sommars draft – då han kan bli vald.

Under en uppvisningstävling visade han prov på fina handleder när han satte straff efter straff – och på en video på Youtube kan man se några av straffarna.

Och kommentarerna från fansen var idel hyllningar.

"Han kan bli världens bästa back", skriver en.

"Han är på nivå med (Conor) McDavid och (Auston) Matthews", skriver en annan.

"Den här grabben är fenomenal, fullständigt fenomenal", skriver en tredje.

Känner ingen press

Under sommaruppehållet från Frölunda blir det en solsemester med familjen.

Men ledigt från Frölunda innebär inte vad vi andra menar med ledigt.

– Det blir förmodligen någon form av träning varje dag, jag vill hålla i gång varje dag för att komma starkare och tuffare till nästa säsong, har han tidigare sagt i en längre intervju med SportExpressen. 

Det är då han ska stampa av och ta det steg som gör att han verkligen blir draftad som förste spelare när NHL-klubbarna samlas nästa sommar för att göra sina val.

Känner du någon press?

– Nej, inte alls. Så klart har jag har hört talas om det någon gång, men det är inget jag lägger så mycket vikt vid, det är en hel säsong till dess. Mitt mål är att ta en plats i Frölunda och så hoppas jag få en ny chans att komma med till JVM, säger Rasmus Dahlin.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag