Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supportrarnas skräckfärd: ”Var millimeter från döden”

Frölundasupportrarna Marco Viera och Magnus Fahlén var med om en trafikolycka.Foto: Privat / Marco Viera.
Marco Viera är ordförande i supporterföreningen Goa Gubbar.Foto: Privat / Marco Viera.

Hemresan från Oskarshamn blev en skräckfärd för Frölundas supportrar Marco Viera och Magnus Fahlén.

Plötsligt mötte de en bil som fått vattenplaning och det hela höll på att sluta i en våldsam frontalkrock.

– Vi var millimeter från döden, säger Marco Viera. 

Det var strax utanför Ulricehamn som olyckan inträffade vid 12-tiden natten mot fredagen.

Frölundasupportrarna Marco Viera och Magnus Fahlén var på väg hem från SHL-matchen i Oskarshamn när de plötsligt mötte en bil som fått vattenplaning och kom i full fart på mötande sida.

– Det var mörkt och en lång raksträcka. Jag såg hennes lampor gå fram och tillbaka, och i efterhand förstod jag att hon fått vattenplaning. När vi närmade oss så åkte hon rakt in i mittenräcket och bilen lyfte sig där bak. Allt gick jättesnabbt fast ändå i slowmotion. Jag hann väja undan och vi hamnade med två av däcken nere i diket, berättar Marco Viera.

”Trodde att jag hade bilen över mig”

Bilen som kom i motsatt riktning kolliderade ordentligt i räcket, och bildelar flög mot Marco och Magnus bil.

– Jag trodde först att jag hade hennes bil över mig. Men sen kollade jag i backspegeln och såg hur hon bara snurrade. Vi kände ganska direkt att vi hade klarat oss bra men sprang ut snabbt för att kolla hur det gick med henne. Det var det enda som var viktigt.

Hur gick det med henne?

– Hon var jättechockad, hon mindes ingenting av det som hade hänt. Stackaren, jag tyckte så synd om henne. Hon var helt kritvit i ansiktet. Men fysiskt klarade hon sig bra.

Marco och Magnus försökte därefter snabbt få stopp på trafiken som kom åt båda håll, samtidigt som de ringde polisen.

Frölundas spelarbuss kom till platsen

– Det kom en buss i vår fil och det gick ganska snabbt. Jag försökte få kontakt med chauffören, att han skulle se att vi stod där. Det visade sig vara Frölundas spelarbuss som kom. Det blev ett stopp ett bra tag, säkert en timme. Bussen fick ta sig förbi men annars var det tvärstopp, säger han

Hur reagerade ni efter det inträffade?

– När vi satte oss i bilen och började åka igen efter att polisen varit där så började man fundera på allting som hade kunnat hända. Hade det inte varit för mittenräcket så hade det blivit en frontalkrock. Vi vi var millimeter från döden, säger han.

”Jag måste få kontakt med henne”

Marco Viera är ordförande för Frölundas supporterförening Goa Gubbar och är ofta ute på vägarna för att följa sitt kära lag.

Men när olyckor av det här slaget inträffar sätts saker i perspektiv, menar han.

– Jag själv har varit med om olyckor tidigare då jag har kört rally. Men det är skillnad, då drabbar det bara en själv. Nu var det en annan person som var inblandad också, det är inte samma sak. Det var skärrande att se faktiskt. Jag måste få kontakt med henne och höra hur hon mår nu, säger han.