Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalangen hjälte – efter omdiskuterat mål

Lucas Raymond blev matchhjälte i rivalmötet för Frölunda borta mot SkellefteåFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ.  Lucas Raymond stortrivs i Skellefteå Kraft arena.

Den 28 december 2018 sköt han sitt första SHL-mål i karriären här.

Och i kväll kom supertalangen att avgöra toppmötet med sitt 1-2 mål.

– Det var bara skönt att den gick in och om han dömde mål så var det nog mål, säger Raymond. 

Skellefteå mot Frölunda. Två lag som under 10-talet vunnit två guld var, och mot varandra haft ett helt gäng heta duster under de åren. 

Ett möte som blivit ett rejält känsloladdat sådant.

Så även i kväll. 

Men mellan alla små skärmytslingar och känsloutbrott så spelades det dessutom hockey, och i matchen var det hemmalaget som inledde bäst.

Och efter 128 sekunder av första perioden så hade allt handlat om hemmalaget vilket definierades när Andreas Wingerli kunde sätta 1-0 mot ett tillbakatryckt Frölunda.

Men Frölunda skulle resa sig, och det med besked. Rhett Rhakshani kunde först kvittera matchen snyggt framspelad av David Printz - och sen lossnade det rejält.

Supertalangen matchhjälte

I den andra perioden kunde supertalangen Lucas Raymond sätta sitt första mål för säsongen när han forcerade in pucken vid en tilltrasslad situation i Skellefteås målgård. 

Hemmalaget kom att visa starka känslor mot domslutet men domarna stod på sig och dömde mål utan att videogranska situationen. Målet var Raymonds tredje i SHL-karriären (två av tre mål har kommit uppe i Skellefteå). 

– Vi gjorde en riktigt bra match bortsett från första fem minuterna. Jag tror alla kände efter det att vi behövde steppa upp och det gjorde vi så det var skönt.

Hur skönt var det för dig att spräcka din målnolla?

– Det är väldigt skönt att göra mål, det är ju det jag vill göra. Så det är extra skönt att kunna göra det när vi också tar tre poäng.

Skellefteå var lite ilskna på domaren, vad säger du om situationen vid målet?

– Jag vet faktiskt inte, det var bara skönt att den gick in och om han dömde mål så var det nog mål.

Wingerli självkritisk: ”Pungspark på oss”

Andreas Wingerli öppnade målskyttet för Skellefteå och var ett par-tre gånger när att göra ytterligare mål, framför allt i andra perioden då han missade ett helt öppet mål:

– Vi har några öppna mål i andra perioden där vi ska sätta den men jag drar någon Happy Gilmore och missar sen gör de mål i stället och det blir som en pungspark på oss. Vi är rejält besvikna över att tappa alla poäng i kväll, säger Wingerli. 

Frölunda kunde sedan vinna matchen med 1-6 efter att Theodor Lennström, Patrik Carlsson, Nicklas Lasu och Ryan Lasch fyllt på målkontot för gästerna.