Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sundström målskytt igen: ”Är där jag vill vara”

Johan Sundström.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han gick poänglös i de fyra första matcherna.

Men sedan dess har Johan Sundström varit stekhet för Frölunda – och blev målskytt på nytt i segern mot Luleå.

– Det är skönt att få utdelning för det hårda jobb man lägger ner, säger han.

Sju poäng på de sex senaste matcherna.

Det är Johan Sundströms facit – och stjärnvärvningen har på allvar kommit i gång med den offensiva utdelningen den senaste tiden.

Mot Luleå gjorde han sitt fjärde mål för säsongen när han med en hård backhand hittade in bakom David Rautio till 3–1 i tredje perioden.

– Jag såg en lucka när de bytte och försökte fylla upp. Jag skrek på Max (Friberg) att jag ville ha den. Det var skönt att sätta dit den, säger Sundström om målet.

”Viktigt för mig och viktigt för matchen”

Förutom den offensiva utdelningen har den 27-årige centern också fått betydligt större förtroende den senaste tiden.

I de första matcherna hade han skralt med speltid – nu har han vid flera tillfällen varit uppe och nosat på 20 minuter.

– Jag vill vara en offensivt bidragande faktor. Det är skönt att få utdelning för det hårda jobb man lägger ner. Det var ett viktigt mål i dag, 3–1 målet. Viktigt för matchen och viktigt för mig personligen. Jag vill bidra varje kväll och jag känner att jag är där jag vill vara, säger han.

Här vill Frölunda bli bättre: ”Inte okej”

Trots att Frölunda visat stark form den senaste tiden så finns det fortfarande delar som behöver förbättras. I matchen mot Luleå var det disciplinen som inte var tillräcklig.

– Jag kan bara gå till mig själv, min utvisning är inte okej. Det är en sen crosschecking. Jag tror att man måste gå till sig själv och ha kallt huvud. Det är domaren som dömer och många av utvisningarna vi drar på oss i dag är utvisningar. Det måste bli bättre, konstaterar han.