Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Succén: Gjorde mål i Frölunda-debuten

Publicerad

Jan Mursak blev klar för Frölunda för en vecka sedan.

I kvällens match mot HV 71 gjorde han debut - och det blev succé direkt då hans två mål blev matchvinnande.

– Jag kunde inte önska en bättre start, säger Mursak till C More. 

Det finns debuter, och så finns det debuter. Jan Mursaks SHL-debut för Frölunda blev precis så bra som han och Frölunda kunde hoppats på. 

Den 29-årige slovenen drev upp en kontring från egen zon och screenade bort en motståndare i mittcirkeln innan han distinkt tryckte in kvitteringen efter passning från Joel Mustonen i första perioden.

– Det kunde inte börja bättre för Frölundas nyförvärv. Han går på kassen, får ett bra läge och trycker dit den. Ett mycket vackert hockeymål, säger C Mores kommentator Björn Geiger. 

Målskytten själv:

– Det är alltid roligt att göra mål i första matchen. Jag fick en bra passning och fick in den, säger Jan Mursak.

Jan Mursak gjorde succé i debuten

Målet innebar 1-1 i bortamötet mot HV 71, och nio minuter senare gjorde Victor Olofsson 2-1 till gästerna från Göteborg. 

I andra perioden fortsatte Mursaks succédebut. Slovenen som direkt i sin första match fick ta plats i Frölundas första powerplay-uppställning skulle också se till att göra mål första gången han fick chansen i spelformen. Detta efter en fin framspelning av Victor Olofsson.

– Jag kunde inte önska en bättre start. Hoppas att jag kan fortsätta att göra mål och fortsätta att hjälpa laget att vinna, säger tvåmålsskytten.

HV kom tillbaka – stort drama

Ryan Lasch gjorde också 4–1 i andra perioden men sen vaknade Jönköpingslaget. Victor Ejdsell satte 4–2 fem minuter in i tredje perioden och när Max Wärn kort därefter också  reducerade till 4–3 så fick matchen ordentlig nerv. Men Frölunda höll ut och Christoffer Ehn punkterade tillställningen i tom kasse.

– En tuff match, de pressade tillbaka oss ganska ordentligt i slutet och vi hade lite problem. Men jag är glad att vi lyckades hålla ut och vinna. Jag ser redan fram emot nästa match, säger slovenen. 

Frölundas seger var deras nionde på de elva senaste matcherna och laget har efter en tuff höst nu klättrat upp på en andraplats i tabellen.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag