Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succén: Gjorde mål i Frölunda-debuten

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jan Mursak blev klar för Frölunda för en vecka sedan.

I kvällens match mot HV 71 gjorde han debut - och det blev succé direkt då hans två mål blev matchvinnande.

– Jag kunde inte önska en bättre start, säger Mursak till C More. 

Det finns debuter, och så finns det debuter. Jan Mursaks SHL-debut för Frölunda blev precis så bra som han och Frölunda kunde hoppats på. 

Den 29-årige slovenen drev upp en kontring från egen zon och screenade bort en motståndare i mittcirkeln innan han distinkt tryckte in kvitteringen efter passning från Joel Mustonen i första perioden.

– Det kunde inte börja bättre för Frölundas nyförvärv. Han går på kassen, får ett bra läge och trycker dit den. Ett mycket vackert hockeymål, säger C Mores kommentator Björn Geiger. 

Målskytten själv:

– Det är alltid roligt att göra mål i första matchen. Jag fick en bra passning och fick in den, säger Jan Mursak.

Jan Mursak gjorde succé i debuten

Målet innebar 1-1 i bortamötet mot HV 71, och nio minuter senare gjorde Victor Olofsson 2-1 till gästerna från Göteborg. 

I andra perioden fortsatte Mursaks succédebut. Slovenen som direkt i sin första match fick ta plats i Frölundas första powerplay-uppställning skulle också se till att göra mål första gången han fick chansen i spelformen. Detta efter en fin framspelning av Victor Olofsson.

– Jag kunde inte önska en bättre start. Hoppas att jag kan fortsätta att göra mål och fortsätta att hjälpa laget att vinna, säger tvåmålsskytten.

HV kom tillbaka – stort drama

Ryan Lasch gjorde också 4–1 i andra perioden men sen vaknade Jönköpingslaget. Victor Ejdsell satte 4–2 fem minuter in i tredje perioden och när Max Wärn kort därefter också  reducerade till 4–3 så fick matchen ordentlig nerv. Men Frölunda höll ut och Christoffer Ehn punkterade tillställningen i tom kasse.

– En tuff match, de pressade tillbaka oss ganska ordentligt i slutet och vi hade lite problem. Men jag är glad att vi lyckades hålla ut och vinna. Jag ser redan fram emot nästa match, säger slovenen. 

Frölundas seger var deras nionde på de elva senaste matcherna och laget har efter en tuff höst nu klättrat upp på en andraplats i tabellen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!