Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Succéduon lämnar – nya klubben bekräftar

Publicerad
Uppdaterad

Nu är det officiellt.

De tidigare Frölundaspelarna Adam Almquist, 27, och Jan Mursak, 30, är klara för SC Bern i NLA.

Det skriver klubben på sin hemsida.

I förra veckan meddelade Frölunda sju spelare som inte blir kvar i Frölunda nästa säsong.

Två av namnen var backen Adam Almquist, som utnyttjade en klausul och bröt sitt kontrakt, samt slovenen Jan Mursak.

Rykten har gjort gällande att de båda var aktuella för SC Bern i schweiziska NLA till nästa säsong, något som nu bekräftas av klubben.

 

LÄS MER: Frölundastjärnan på väg bort från Sverige

 

Adam Almquists kontrakt sträcker sig över nästa säsong. 

Jan Mursak har å sin sida tecknat ett kontrakt även över 2019/2020.

Ville behålla Mursak – förgäves

Frölunda har tidigare berättat att de gjorde allt de kunde för att behålla succéförvärvet Jan Mursak, som kom in sent och gjorde 20 poäng på 15 matcher.

– Vi gjorde allt vi kunde, tyvärr räckte det inte, har Frölundas sportchef Fredrik Sjöström tidigare sagt till GT.

Relaterade ämnen
Christian Börjesson
Christian Börjesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag