Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan tvingas till en ny undersökning

”Han är bäst i ligan – vore konstigt om det inte märktes”
Roger Rönnberg: ”Han är en av Europas bästa powerplay-spelare”.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Ryan Lasch tampas med en fotskada. Under fredagen genomgår han en ny fotundersökning.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Ny träning för Frölunda – då saknades återigen poängkungen Ryan Lasch.

En fotskada gäckar forwarden och Frölunda ser ut att få klara sig utan honom även mot Växjö.

– Att säga att vi inte saknar honom vore bara löjligt, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Frölunda har spelat två raka matcher mot Luleå, en vinst hemma och en förlust borta. Två tuffa bataljer i något som har blivit ett rivalmöte lagen emellan.

I de båda matcherna har Frölunda fått klara sig utan sin poängkung och forward Ryan Lasch. Detta efter att han landade illa i en match mot HV 71 i december – som nu har ställt till med problem för honom.

Inför lördagens match mot Växjö är han fortfarande tveksam till spel. Under fredagen förväntas han genomgå en undersökning på sin fot.

– Vi får se vad den undersökningen visar, säger Roger Rönnberg.

Rönnberg: ”En av Europas bästa”

Det är ingen tvekan om att amerikanen saknas för sitt Frölunda.

– Han är en av Europas bästa powerplay-spelare, så att säga att vi inte saknar honom är bara löjligt. Klart vi saknar honom, säger Roger Rönnberg.

De senaste veckorna har Frölunda haft problem med sin offensiv och de har haft svårt att göra mål. När även Ryan Lasch saknas så har de bekymmer i sitt powerplay.

Under fredagens träning i Frölundaborg så valde man att fokusera den sista delen av träningen på just powerplay.

– Vi har spelat väldigt många minuter i powerplay och med normal utdelning så hade vi komfortabelt kunna vinna bägge matcherna (mot Luleå reds. anm). Skillnaderna är inte större än så, säger Rönnberg.

Möter Växjö på lördag

På lördag ställs Frölunda mot Växjö – som har vaknat till liv på slutet.

– De är ett av de formstarkaste lagen i ligan och de börjar se ut som Växjö normalt gör. De spelar bra i sin struktur och när vi mötte de nyligen så gjorde vi en blek insats. Vi vill spela mycket bättre på lördag, säger Roger Rönnberg.

Inför Frölundas sista hemmamatch mot Växjö är Lucas Raymond och Samuel Fagemo (JVM) borta sedan tidigare. Karl Stollery fanns med på dagens träning men har en bit kvar till comeback.

Joel Musttonen klev av fredagens träning och även Mats Rosseli Olsen – men det ska inte vara någon fara. Även Johan Mattsson saknades under träningen. Huruvida Ryan Lasch spelar mot Växjö återstår att se.