Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flydde Sverige – för sin gravida fru: ”Mardröm”

Rhett Rakhshani.Foto: BO AMSTRUP / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ishockeysäsongen fick ett abrupt slut på grund av coronaviruset.

Då flydde Frölundastjärnan Rhett Rakhshani, 32, hem till Kalifornien – till sin höggravida fru.

– Jag var tvungen att försäkra mig om att kunna komma hem. Jag har en fru som ska föda när som helst – och såna här gånger fattar du hur mycket familjen betyder, berättar han för GP.

Rhett Rakhshani (längst ner till höger på bilden) var avstängd och satt på läktaren i Frölundas sista match för säsongen. En match som spelades inför i övrigt tomma läktare.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Rhett Rakhshani avslutade säsongen på läktaren efter att ha dragit på sig sin andra avstängning på kort tid. Frölunda-forwarden fick, tillsammans med 43 andra åskådare i ett ödsligt Scandinavium, se Frölunda vinna mot Djurgården efter förlängning.

Vad han inte visste då var att det skulle bli säsongens sista match.

Bara ett par dagar senare beslutade Svenska ishockeyförbundet nämligen att ställa in säsongen för SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan.

I samma stund letade Rhett Rakhshani efter en flygbiljett för att kunna åka hem till Kalifornien i USA.

– Jag var tvungen! Jag var tvungen att försäkra mig om att kunna hem. Jag har en fru som ska föda när som helst – och du vet inte vad som händer med gränserna i härnäst. Även om inte gränserna stänger så vet vi att planen är begränsade och rutterna som vi kan ta för att komma hem blir färre och färre. Så jag drog så fort jag kunde för att komma hem till familjen, säger han till GP.

Rakhshanis hustru Shar är gravid i nionde månaden och om två veckor ska familjen utökas med ytterligare en liten tjej. Stella och Scarlett ska få en lillasyster.

Rhett Rakhshani.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Det var en mardröm”

När Rhett Rakhshani landade möttes han av turbulens på flygplatsen. Frölunda-stjärnan var inte den enda amerikan som valt att åka hem efter president Donald Trumps uppmaning. Rakhshani hamnade i timslånga köer, fick ta febertest och pulsen höjdes. Telefonen fungerade inte så han kunde inte ringa sin höggravida fru.

– Det var en mardröm. I den mening att det fanns ingen väg runt det. Det var så många människor på flygplatsen – och alla de extratester som det krävde. Människor från Kina, Indien, Iran … och alla Schengen-länder på det. Alla som jobbar där behandlade oss väl, de gör ett bra jobb – men det fanns ingen väg runt det när så många försökte komma hem. Det var helt galet, berättar han.

Passkontrollanterna mjuknade när Rhett Rakhshani vädjade om att få komma hem till sin gravida fru.

– När den sista killen stämplade mitt pass och sa ”välkommen hem” … ja, då var det som om en vikt lyftes av mina axlar. Det är stressande, förstås, säger han till GP.

”Det var helt galet”, säger Rhett Rakhshani.Foto: BO AMSTRUP / BILDBYRÅN

Stänger inte dörren till Frölunda

Nu handlar mycket om att inte utsätta familjen för några risker, berättar han.

Var Rhett Rakhshani spelar ishockey nästa säsong återstår att se.

GT:s hockeybloggare Johan Svensson har tidigare berättat att det finns schweiziskt intresse för 32-åringen som i Sverige representerat Frölunda, HV 71, Växjö, Linköping och Malmö.

Till GP säger Rakhshani att han inte har något anbud från Schweiz på bordet. 

Han stänger inte dörren helt och hållet till en återkomst i Frölunda utan säger att han ”måste gå igenom de här tankarna de kommande veckorna”.