Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han är en kille som kan göra saker på egen hand”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Sju vinster på de åtta senaste matcherna.

Det är Frölundas facit som tog ytterligare en seger i hemmamatchen mot Luleå.

Samuel Fagemo blev hjälte med två mål i 4–1-segern.

– Han är en kille som kan bryta mönster och göra saker på egen hand. Det är vad vi behöver i en sådan här match, säger Roger Rönnberg.

Men det var Luleå som fick en drömstart på matchen då Einar Emanuelsson gav gästerna ledningen redan efter knappt tre minuters spel.

Ett segstartat Frölunda skulle dock snabbt hitta en väg in i matchen och tio minuter efter ledningsmålet kvitterade Samuel Fagemo för hemmalaget.

Brandon Gormley åkte i slutet av första perioden ut för en crosschecking, men för ett Luleå som inte fått sitt powerplay att fungera särskilt väl skulle det ge motsatt effekt.

Samuel Fagemo hjälte för Frölunda

Jacob Moverare satte 2–1 i boxplay efter 18 minuter.

Luleå pressade på för en kvittering i andra, och fick spela powerplay vid fyra tillfällen. Men inte heller den här gången gav det resultat.

I tredje perioden gjorde först Johan Sundström 3–1 innan Samuel Fagemo punkterade tillställningen med 4–1-målet.

Segern var Frölundas sjunde på de åtta senaste matcherna i SHL, och man befäster sin position i toppen av tabellen.

– Det är en jättebra match av oss att få, det är mycket spel i boxplay och blir väldigt ryckigt. Men att vi klarar av att hantera det på hemmaplan är oerhört starkt. Moralen och lagandan fortsätter att vara väldigt bra i det här laget där vi offrar oss oerhört hårt för att freda målet, säger Roger Rönnberg efter segern.

”Täcker skott som Börje Salming”

Framför allt ville han lyfta fram en spelares betydelse i Frölundas starka boxplay-spel.

– Viktor Ekbom står med bägge knäna som Börje Salming och blockar skott. Den bilden kommer jag ha med mig när jag somnar i natt. Kul att se hur mycket killarna är beredda att betala, säger han.

Offensivt sett blev Samuel Fagemo den stora hjälten för Frölunda, då han gjorde två av målen.

– Han betyder jättemycket för oss och lyfter vår offensiv. Han är en kille som kan bryta mönster och göra saker på egen hand. Det är vad vi behöver i en sådan här match när det blir så ryckigt. Då är det svårt att få ihop lagspelet offensivt och då behöver man gubbar som kan bryta mönster, säger han.