Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas superform: Slog Malmö hemma

Frölunda jublar efter Nicklas Lasus mål.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Mängder av utvisningar återigen.

Men Frölunda tog sin fjärde raka seger när Malmö Redhawks besegrades i Scandinavium med 4–1.

– I dag vill jag verkligen stå bakom domarna, våra utvisningar är solklara, säger Roger Rönnberg.

Frölunda fick en drömstart på matchen.

Redan efter 43 sekunder ådrog sig Fredrik Händemark en utvisning – och hemmalaget svarade med att ta ledningen genom Nicklas Lasu.

Men Frölunda, som haft stora problem med sin disciplin den senaste tiden, fortsatte att dra på sig mängder av utvisningar, vilket gav Malmö en väg in i matchen.

15 minuter in på andra perioden fick också gästerna utdelning i sitt powerplay när Emil Sylvegård friställdes framför Niklas Rubin.

Ny seger för Frölunda i Scandinavium

Men precis som i första perioden så skulle Frölunda få en drömstart på tredje.

Återigen var det Fredrik Händemark som fick sätta sig i utvisningsbåset och Rhett Rakhshani höll sig påpassligt framme och satte 2–1-pucken i powerplay.

Ett mål som blev avgörande. Innan 60 minuter var spelade hade Frölunda gått upp till 4–1 efter mål av Rhett Rakhshani och Joel Lundqvist.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var nöjd med poängen – men ändå inte helt tillfreds med insatsen.

”Vi var rätt så irriterade på varandra”

– Jag tycker att vi i andra perioden är väldigt ointresserade och står still och spelar hockey. Malmö är spelförande mot oss och det gillar vi inte. Det som håller oss kvar är Rubin som storspelar i dag och får göra många kvalificerade räddningar. Vi var rätt så irriterade på varandra då, säger Rönnberg som återigen imponeras över lagets uppryckning i tredje perioden.

Men disciplinen är allt jämt ett problem.

– Vi får träna mycket på boxplay, det är väl det positiva med att vi drar på oss så enormt mycket utvisningar. I dag vill jag verkligen stå bakom domarna, våra utvisningar är utvisningar. Man kan diskutera Lasus sista men alla andra är solklara. Vi pratar mycket om det och behöver få spelarna att ta ansvar.