Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Solklara utvisningar – är rätt så frustrerande”

Frölunda föll hemma mot Rögle med 4–6 i den femte försäsongsmatchen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda föll hemma mot Rögle efter fem insläppta mål i andra perioden.

Efter matchen var Roger Rönnberg missnöjd med lagets disciplin.

– Det är solklara utvisningar för domarna att ta, det tycker jag är rätt så frustrerande, säger han.

Frölunda har till stor del övertygat under försäsongen och kommer från tre raka segrar mot SHL-motstånd i Leksand, Färjestad och Malmö.

Men hemma mot Rögle tog sviten slut – då gästerna vann med 6–4.

– Det var givetvis inget vidare, vi var en bit ifrån väldigt stora delar av matchen. Det är väl tredje perioden jag är nöjd med, då spelar vi lite mer bestämt. Rögle var klart bättre i andra, vi drar på oss jättemycket utvisningar, säger Roger Rönnberg..

Framför allt var det andra perioden som fällde Frölunda, då man släppte in fem mål samtidigt som utvisningarna duggade tätt.

Rönnberg: ”Tyvärr brister det”

– Vi är odisciplinerade. Det är solklara utvisningar för domarna att ta, det tycker jag är rätt så frustrerande. Vi har pratat om hur vi ska få upp disciplinen i närkamperna, men tyvärr brister det. Vi kan inte dra på oss utvisningar när vi åker runt och slashar motståndare på händerna. Det är en helt annan sak om vi tar en utvisning när vi fredar vårt mål, eller kommer fel i en tackling för att vi spelar för hårt, säger Rönnberg.

Han hoppas att laget tar det som en lärdom.

– Jag tror att det är en viktig läropeng att förlora på det sättet. Det svider nog för killarna och det är bra, säger han.

Återstår en match innan SHL-premiären

För Frölunda så var matchen mot Rögle den femte under försäsongen. Samma motstånd väntar nere i Ängelholm om en vecka – och det är sista matchen innan SHL-premiären den 19 september.

– Jag är optimistisk och jag tycker att vi i våra bästa stunder visar vad vi kan. Det krävs mycket av killarna både mentalt och fysiskt att orka spela den hockeyn vi vill spela. Det är oerhört energikrävande stora delar av matcherna, och det är jag inte orolig för. Vi ligger i en väldigt tuff träningsfas där det är väldigt ansträngda kroppar. Så vi ligger bra till.