Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Solklar utvisning – domarna erkänner det”

Foto: Skärmdump / C More
Viktor Ekbom.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Viktor Ekbom åkte på en tuff knätackling av Malmös Fredrik Händemark.

Men domarna valde att fria, till Frölundas ilska.

– Det är en solklar utvisning. Sen om det är två minuter för tripping eller fem minuter för kneeing, det har jag inte riktigt sett så noga att jag kan uttala mig om, säger Ekbom.

Det var i andra perioden i matchen mellan Frölunda och Malmö som situationen ägde rum, vid ställningen 3–2 till Frölunda.

Viktor Ekbom åkte på en tuff tackling av Malmös kapten Fredrik Händemark, där Frölunda skrek efter utvisning. Men utan att få någon respons från domarteamet.

– Det är en solklar utvisning. Sen om det är två minuter för tripping eller fem minuter för kneeing, det har jag inte riktigt sett så noga att jag kan uttala mig om, säger Ekbom efteråt.

”Domarna erkänner att de gör fel”

Och fortsätter:

– Men utvisning är det och det erkänner domarna också, att de gör fel. Jag blev ju avstängd för en liknande grej förra året, så den var inte regelrätt.

Frölundabacken berättar att det framför allt var domslutet som han riktade ilska mot.

– Det var inte mot honom (Händemark), jag vet att det kan hända så när man hamnar lite på efterkälken, att man slänger ut benet i ren reflex. Det var ingen ilska mot honom utan mer ilska mot att de inte tog utvisning.

Pratade ni med varandra?

– Han bad om ursäkt och jag spelade ju efter. Han sa att det var skönt att se mig på isen så det är inga hard feelings mot honom alls, säger Ekbom.

Händemark: ”Domarna dömer”

Malmökaptenen ville inte kommentera situationen efteråt.

 – Jag har ingen kommentar alls till det. Domarna dömer, säger han.

Frölunda vann till sist matchen med 4–3 efter att Nicklas Lasu gjort det matchvinnande målet i tredje perioden. Segern var Frölundas tredje raka efter att man dessförinnan haft en formsvacka med fyra raka förluster.

– Det handlar mycket om självförtroendet givetvis. Nu är vi på den nivån vi vill vara, i dag är det inte perfekt men vi hittar ett sätt att vinna. Det är en styrka när vi tappar ledningen så många gånger som vi gör men ändå lyckas komma tillbaka och ta tre poäng, säger Ekbom.