Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skulle fan måla min hund lila om det hjälpte laget…”

Roger Rönnberg.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL / TT

Frölunda är ett av SHL:s formsvagaste lag med fyra raka förluster.

I går blev det storförlust mot tabelljumbon Oskarshamn.

– Jag är beredd att göra allt för killarna – jag skulle fan måla min hund lila om det hjälpte laget, säger Roger Rönnberg.

Stor framgång i CHL där man återigen har tagit sig till final.

Men i SHL går det tyngre för Frölunda som allt jämt saknar poäng efter årsskiftet.

I går blev det en oväntad storförlust mot tabelljumbon Oskarshamn med 1–5.

– Den stora grejen är att vi bjuder på jätteenkla målchanser samtidigt som vi har förbenat svårt att göra mål just nu. Det är samma trend som vi såg både mot Örebro och Skellefteå. Vi hamnar i tidigt underläge och börjar rusa runt, utan att jobba nog hårt i vårt system. Så enkelt är det, säger Roger Rönnberg.

”Då är vi ett ganska löst lag”

Ni gör kanske säsongens bästa prestation i tisdags, och två dagar senare förlorar ni med 1–5 mot Oskarshamn. Det är lite märkligt kan man tycka.

– Det är ju det. Men man måste förstå hur mycket det är som krävs för att komma upp på absoluta toppnivå och leverera på personbästa. Det krävs att vara förberedd och mentalt stark. Det är ingenting man bara vaknar upp och gör – utan det krävs enorma förberedelser för att killarna ska klara av det. Det är det jag känner att vi behöver bli bättre på, förstå hur mycket som krävs för att vinna en enda match i SHL, säger Rönnberg.

Hur gör man för att bli bättre på det? Handlar det om att vara ännu tydligare och prata mycket om det?

– Vi har pratat väldigt mycket om det. Men man måste få en förståelse i varenda spelare, varenda kedja och varenda backpar – hur vi blir framgångsrika tillsammans. Att allihopa köper samma identitet vad Frölunda ska vara och stå för. När vi köper det, det har vi gjort några gånger den här säsongen, då är vi ett svårt lag att slå – men så fort vi går ifrån det så är det ett ganska löst lag.

Frölunda går tungt i SHL.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

”Skulle måla min hund lila om det hjälpte”

Något som har diskuterats mycket den senaste tiden är Frölundas svaga powerplay. Det har varit en stor anledning bakom förlusterna.

– Nu har vi all personal att tillgå. Vi har fått ändra väldigt mycket i formationerna. Jag är beredd att göra allt för att hjälpa killarna – jag skulle fan måla min hund lila om det hjälte laget att göra mål. Men samtidigt kommer det till en punkt där spelarna behöver ta ansvar, kommunicera och tro på något över tid. Vi ska veta att i slutspelet i våras så låg vi en bit över 30 procent. Man vaknar inte helt plötsligt upp och är dålig som spelare, utan vi behöver hitta tillbaka dit, säger han.

Skönt att få revanschläge mot era största rivaler Färjestad i Scandinavium?

– Ingenting är skönt när man har fyra raka förluster, säger Rönnberg.

Inför matchen får Frölunda två välkomna förstärkningar. Både Nicklas Lasu och Viktor Ekbom är tillbaka i spel. Det innebär att Jacob Peterson är den enda spelaren som saknas inför rivalmötet.