Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda vann – inför ett tomt Scandinavium

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Ett tomt Scandinavium.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: C More / C More
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
1 / 7

GÖTEBORG. Sista omgången av grundserien.

Då tvingades Frölunda spela inför tomma läktare i Scandinavium.

Frölunda vann matchen med 3–2 efter förlängning.

– Det kändes väldigt underligt att kliva på här när det var tomt, säger Nicklas Lasu.

Allt fler länder ställer in resterande del av hockeysäsongen som en följd av coronavirusets spridning.

Sverige väljer att försöka fullfölja slutspelet – men det kommer att ske förändringar.

Till att börja med kommer slutspelet att skjutas upp ett par veckor och åttondelsfinalerna kommer inte att börja förrän om tolv dagar, den 24 mars.

Dessutom kommer serierna att kortas ned. I stället för bäst av sju matcher, som varit tidigare år, så kommer slutspelet att avgöras i bäst av fem matcher.

Spelar inför tomma läktare

Därtill tvingades hela den sista omgången av SHL:s grundserie på torsdagskvällen spelas inför tomma läktare.

För Frölundas del var det fjolårets finalmotståndare Djurgården som väntade i Scandinavium, där göteborgarna hade chansen att säkra sjundeplatsen i tabellen.

Frölunda fick en drömstart på matchen då Samuel Fagemo satte 1–0 redan efter 35 sekunder. Innan första perioden var över hade också Jacob Moverare utökat ledningen till 2–0.

Frölunda vann efter förlängning

Men Djurgården skulle komma tillbaka. Tre minuter in på tredje perioden reducerade Patrik Berglund för gästerna, och en kort stund senare kom också kvitteringen när Niclas Bergfors hittade rätt med ett slagskott.

Matchen fördes till förlängning.

Där klev Mats Rosseli Olsen fram som hjälte för Frölunda. Resultatet innebär att göteborgarna slutar sjua i tabellen, och kommer att ställas mot Växjö i åttondelsfinalen – om den nu blir av.

”Vi är bara människor – man påverkas”

– Det var annorlunda i dag. Självklart kom vi hit som om det vore vilken match som helst och behövde vinna. Men det kändes väldigt underligt att kliva på här när det var tomt, säger Nicklas Lasu när han mötte media efteråt.

 Hur gick det att ladda inför en sådan här match?

– Vi tog det som en helt vanlig matchdag. Vi visste att det skulle ske, men det går ändå inte att förbereda sig på det. När man väl kliver ut här, utan intro, utan att vi åker ut genom indianen... Det blir annorlunda, vi är bara människor, det är klart att man påverkas, säger Lasu.

Med tanke på hur utvecklingen har sett ut i andra ligor - tror ni ens att det blir slutspel?

– Vi hänger med så klart, vi vet vad som hänt. Det är klart att vi gärna vill spela slutspel och gärna med folk på läktaren. Sen är det inte upp till oss tyvärr. Det är fullt förståeligt att det tar sådana här beslut, det finns viktigare saker än hockey här i livet.