Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Siffrorna avslöjar: Är i toppen av ligan

Niklas Rubin.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Niklas Rubin fick knappt chansen under sin tid i Luleå.

Nu gör han stor succé i Frölunda – och har siffror som är i toppen av ligan.

– Jag trivs jättebra i föreningen och känner ett större förtroende och självförtroende framför allt, säger han.

Niklas Rubin var tungan på vågen för Frölundas del i torsdagens seger borta mot Oskarshamn.

23-åringen storspelade mellan stolparna, räddade straff och det mesta som kom i hans väg.

– Det kändes bra tycker jag. Det kändes tryggt och man känner sig trygg i sig själv också. Det är skönt när man känner så, det är där man vill vara, säger han om insatsen.

Frölunda har, precis som tidigare år, låtit sina två målvakter få delat ansvar så här långt.

Rubin har startat fyra av matcherna. Och där har han visat prov på sitt starka målvaktsspel.

 Är i toppen av ligan

Med en räddningsprocent på 92,38 tillhör han toppskiktet i ligan – och Kungsbackakillen trivs med att vara tillbaka i hemtrakten.

– Den har varit bra tycker jag. Otroligt bra förening och faciliteter runtomkring, jag trivs jättebra i föreningen och känner ett större förtroende och självförtroende framför allt. Första tiden har varit väldigt bra här, så det är absolut kul, säger han.

Och det har gått bra för dig..?

– Ja, precis. Det går lite hand i hand där, trivs man med allt är det skönt att vara hemma i Göteborg, allt runtomkring, familj, vänner, flickvän och att ha allt på ett. Det är en lite annan avslappnad känsla runtomkring och det hjälper till väldigt mycket.

”Många man blev väldigt tight med”

I morgon blir det också en speciell match för Rubin. Då ställs han mot Luleå, laget han spelade i så sent som förra säsongen.

– Det ska bli kul, jag känner många grabbar sen förra säsongen. Många är kvar och många som man blev väldigt tight med och bra vänner där uppe, det ska bara bli jättekul att få vara med och tävla mot dem, säger han.

Extra tändvätska?

– Självklart är det alltid det, men samtidigt får man ta det som en vanlig match. Det är lätt att att man kanske blir lite övertaggad i en sån match så det är bara, jag vet inte ens om jag ska spela så det är bara ut i sådana fall och förbereda sig som vanligt.

Frölunda ligger just nu på en andraplats i SHL-tabellen, med sex segrar på de sju senaste matcherna.

Luleå är sjua, tre poäng bakom.