Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ser det inte som något jobbigt eller negativt”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Samuel Fagemo.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Två matcher återstår innan SHL går på uppehåll.

För Frölundas del väntar en roadtrip med matcher mot Djurgården och Leksand, där man vill hålla liv i den starka trenden.

– Det blir spännande, det är alltid kul att åka buss med laget också, säger Samuel Fagemo.

Tre hemmamatcher, nio poäng.

Frölundas tuffa period verkar vara som bortblåst, och nu är laget inne i en vinnande trend igen.

Segrarna har lett till att man åter har fått känning i tabelltoppen, och nu väntar två raka bortamatcher mot Djurgården och Leksand.

– Det ska bli kul spela där borta. Hovet brukar det alltid bli tajta och fartfyllda matcher i. Och sen Leksand blir en kul match det också med mycket folk på läktaren. Det känns som att de är taggade på att spela. Så det ska bli spännande, säger Samuel Fagemo.

Magsjukan: ”Har försökt hålla mig ren”

Magsjuka i laget, men du har klarat dig undan?

– Jo exakt, det har varit lite sjukdomar på slutet vilket inte är så kul. Men jag har försökt tvättat händerna och hållit mig ren, så än så länge är jag frisk vilket är skönt.

Fyra raka förluster blev tre raka segrar. Vad beror vändningen på?

– Det är svårt att säga exakt, men vi har spelat bättre efter strukturen, varit lite mer effektiva och spelat bättre powerplay också, säger Fagemo.

För 19-åringen så har januari varit en extremt intensiv månad. Förutom mycket spel i både SHL och CHL med Frölunda, så hade han också en nyckelroll i JVM tidigare under månaden.

Men det är ingenting som han tycker har påverkar honom. I alla fall inte negativt.

– Nej, jag har inte sett det som något jobbigt eller negativt. Det är bara sjukt kul att spela. Jag har fått bra erfarenhet med mycket matcher och mycket minuter. Det är bara positivt för min del.