Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sänkte sitt gamla lag: ”Släkten är värst”

Filip Johansson jublar efter sitt första mål i Frölundatröjan.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han lämnade Leksand efter fem år för att ta nästa kliv i karriären. 

Nu har backtalangen Filip Johansson gjort sitt första SHL-mål för Frölunda – och det mot just Leksand. 

– Man brukar väl säga att släkten är värst, säger han.

Filip Johansson tog sig igenom U16, J18, J20 och a-laget i Leksand innan han efter förra säsongen valde att ta flyttlasset ner till Göteborg och Frölunda. 

Under lördagen var just Leksand på besök i Scandinavium. Då passade Filip Johansson på att göra sitt första SHL-mål för sin nya klubb sedan flytten. Målet innebar 3–2 och säkrade tre poäng. 

Johansson hängde med upp i en omställning, fick pucken av  Jan Mursak i bra läge mitt inne framför kassen – och så drog han till rätt upp i nättaket. 

– Jag har haft nästan precis samma läge i de två första matcherna, där jag har hängt med och fått pucken i slottet. Men då har jag missat och skjutit rakt på, säger Filip Johansson. 

”Var dags nu...”

Med anledning av missarna har han därför valt att lägga lite extra fokus på just den skottsekvensen den senaste veckan. 

– Ja, jag har faktiskt tränat lite på just det skottet i veckan, så det var kul att kunna förvalta den chansen när den kom, säger Johansson och fortsätter: 

– Det var dags att sätta dit den nu.

Du valde att spara det första målet till rätt match, mot Leksand?

– Ja, jag kunde målvakten utan och innan. Nä, men det blir lite frustrerande när man får sådana lägen och bränner. Nu var det skönt att den satt. 

Tänkte du något på att det var mot just Leksand?

– Det är väl klart att jag skulle ljuga om jag inte sa att det var lite speciellt att göra första målet mot just Leksand. Men samtidigt är det ett mål som vilket annat. 

Inte helt nöjd senast

Filip Johansson flyttade till Frölunda för att fortsätta sin utveckling och för att kunna ta nästa steg i sin karriär. Nu har han i vart fall gjort sitt första mål och sin första poäng. 

– Jag tycker att vi lagvis var jäkligt bra i de två första matcherna. För egen del har det känts helt okej, sen var det väl inte mycket som stämde för varken mig eller laget mot Skellefteå senast. I dag studsar jag upp igen och tar steg i rätt riktning. Så det känns bra, säger Filip Johansson.