Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sågar sina spelare: ”Heligt förbannad”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Frölunda tappade 2-0-ledning till förlust mot Malmö. 

Nu rasar Roger Rönnberg. 

– Det är fruktansvärt irriterande. Jag hoppas att förlusten svider ordentligt för killarna, säger Rönnberg i C More. 

Serieledande Frölunda såg ut att vara på väg mot tre nya poäng borta mot Malmö. Men skåningarna kvitterade i slutminuten – och avgjorde genom Carl Söderberg i förlängningen.

Förlusten sved rejält för tränaren Roger Rönnberg – som var fullständigt rasande när han intervjuades av C More direkt efter avgörandet. 

Rönnberg: ”Heligt förbannad”

– Det är fruktansvärt irriterande. Vi ger bort den här matchen, det är inte Malmö som tar den. Vi måste lära oss spela smartare och med finess när vi leder med 2-0. Jag hoppas att den här förlusten svider ordentligt för killarna, säger Roger Rönnberg och fortsätter: 

– Malmö har ett gäng skickliga spelare och ger man dem chansen så blir man straffad. Det ligger på oss. Jag är heligt förbannad. 

Frölunda toppar fortfarande SHL-tabellen, på 28 poäng. 

Talangen Edvinsson kritisk mot sig själv

När Malmö tryckte in sitt första mål för kvällen var det Carl Söderberg som reducerade.

Supertalangen Simon Edvinsson, som spelade mycket, och rejält under stora delar av matchen sågar sin egen prestation.

– Det är alldeles för låg nivå av mig. Målet jag är inne på borde jag tagit bort. Dessutom har jag några passningar som jag slår bort. Mina krav på mig själv är större och jag måste hålla en högre nivå, säger 18-åringen.

Annars är känslan att ni har kontroll på detta?

– Vi har haft ett tufft schema och kämpar ändå på. Vi sliter hårt, men då får man inte göra så som jag gör på deras första, säger Edvinsson kritiskt.

Ändå leder Frölunda serien.

Simon Edvinsson spelar mycket i första backpar med veteranen Christian Folin.

– Poängmässigt ligger vi bra till. Till stora delar känns det bra, men vi kan bättre än det vi gör idag. Jag och Christian har bra stäm och det känns som att han ger mig utrymme att spela mitt spel, samtidigt som jag uppskattar hans ärlighet med feedback om man gör någonting mindre bra där ute, säger Edvinsson.

Zibanejad svarar på tre frågor