Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Dubbelmoral så att det skriker om det”

Roger Rönnberg.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Djurgårdens Marcus Högström anmäldes inte för sitt omtalade slag mot Röglestjärnan Dennis Everberg.

Situationen och dess efterspel får Frölundas tränare Roger Rönnberg att se rött.

– Det är sådan dubbelmoral att det skriker om det, säger han till rakapuckar.com.

Samtidigt har Everberg nu ådragit sig en hjärnskakning efter smällen.

Det var i slutet av tisdagens SHL-möte mellan Djurgården och Rögle som Rögleforwarden Dennis Everberg och Djurgårdens lagkapten Marcus Högström rök ihop. Högström, som satt i avbytarbåset, tog tag i Everbergs klubba. Rögleforwarden slog till Dif-kaptenen, som i sin tur svarade med att slita av Everbergs hjälm, ta tag i hans hår och slå till honom i ansiktet.

Domarna valde att dela ut två minuters utvisning till båda spelarna och onsdagsmorgonens besked att Högström inte anmäls till disciplinnämnden rörde upp starka känslor i hockey-Sverige.

”Jag tycker att Marcus Högströms agerande var idiotiskt och kan sträcka mig så långt och säga att gårdagens tjuvsmäll är bland det fegaste jag sett den här säsongen. Klart som tusan att den skulle ha anmälts från SHL som ofta och gärna pratar om spelarnas säkerhet”, skrev hockeyexperten Sanny Lindström.

Djurgårdens Marcus Högström och Rögles Dennis Everberg i bråk i tisdagens SHL-möte.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Abbott: ”En respektlös smäll”

Under onsdagen lät Rögle meddela att Dennis Everberg drabbats av en hjärnskakning efter smällen.

– Han mår inte toppen och kommer inte följa med oss upp till Luleå. Han kommer gå igenom processen som man gör vid symptom för hjärnskakning, sa Rögles sportchef Chris Abbott som är missnöjd med att Högströms slag inte granskas av disciplinnämnden.

– Jag är av en annan åsikt och djupt oenig. Det är en respektlös smäll. Vi måste bli bättre på att bry oss om spelarnas säkerhet och om vilken påverkan de här smällarna kan ha.

”Dubbelmoral så det skriker om det”

Nu ger sig Frölundas guldtränare Roger Rönnberg in i diskussionen.

– Jag är jättejätteförvånad. Om vi tycker i svensk hockey att det där bara är en tvåa, vad fan kallar man det för … skenheligt, vad är ordet? Vi gör om regler på late hit och en massa annat för att få ner skador och så tillåter vi det här. Det är sådan dubbelmoral att det skriker om det, säger han till rakapuckar.com.

Domarchefen Tomas Thorsbrink förklarade för sajten HockeyNews.se varför Högström inte hade anmälts.

– Marcus Högström har handsken på sig och slår. För att det ska anmälas till disciplinnämnden ska det vara något grövre. Att du är ute efter att skada, att det är ett regelrätt slagsmål, att två stycken slåss och en matar massor med slag på en spelare som är försvarslös. Eller ett slag i ansiktet utan handske, då anmäls det också.

Frölundas tränare Roger Rönnberg.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Rönnberg: ”Pinsam förklaring”

Ett uttalande som får Rönnberg att gå i taket.

– Pinsam förklaring. Om detta inte är försök att skada, vad är då försök att skada?

I efterhand har domarchef Thorsbrink medgett att domarna gjorde fel som bara gav Högström en tvåminutersutvisning.

– Det jag kan konstatera är att domarna gjort fel. Det ska vara en femma på Högström och inte en tvåa. Det ska vara en femma för fighting. Det här ska läsas in under den regeln, även om det är ett gränsfall, sa han i morse.

På vilket sätt är det ett gränsfall?

– För att det ska vara ett matchstraff ska det vara ett slag utan handske, eller flera slag mot huvudet. Det här handlar om ett slag.

Höjdpunkter mellan Djurgården och Rögle