Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hållit individuella spelar- samtal efter kräftgången

Julius Bergman efter en av många Frölundautvisningar förra veckan.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Frölundas tränare Roger Rönnberg.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Frölundas största problem har varit utvisningsbåset den senaste tiden.

Nu har Roger Rönnberg och ledarstaben haft individuella samtal med spelarna som haft en förmåga att dra på sig flest.

– Vi har valt att göra så här, killarna får själva reflektera över sina utvisningar, säger Rönnberg.

Det var en intensiv träning för Frölunda under måndagen med mycket fokus på närkampsspelet.

En stor anledning till detta är givetvis att laget haft en förmåga att dra på sig alldeles för många utvisningar den senaste tiden, vilket renderat i förluster.

– Det syns att det är ett lag som har förlorat några matcher och inte är nöjda. Det fanns en noggrannhet och bestämdhet. Jag är glad att de genomför träningen med mycket energi, sa Rönnberg när han mötte media efteråt.

Just utvisningsproblematiken är inget nytt för Frölunda. Det har funnits där så gott som hela säsongen.

Därför har man valt att ta individuella samtal med vissa spelare.

”Behöver lära sig att hitta rätt nivå”

– Vi har valt att göra så här, att vi sitter ner med de spelare som tar utvisningar, tittar på vad de hade kunnat göra annorlunda. Killarna får själva reflektera över sina utvisningar. Vi måste se kontinuerligt på hur vi går in i närkamper, det var därför vi tränade på det i dag. Spelarna behöver lära sig hitta rätt nivå. Vi pendlar mellan att vara för passiva till att gå in med övervåld. Vi behöver hitta ett mellanläge, vara bestämda och kväva motståndarna, säger Rönnberg.

Kaptenen Joel Lundqvist håller med. Disciplinen har varit för dålig den senaste tiden.

– Det gäller att man får försöka lära sig hur man går in i situationer. Vi är ett lag som vill vara aggressiva och sätta mycket press. Det är klart att det är viktigt hur man går in i situationer då. Vi kan vara aggressiva på olika sätt, och måste använda kroppen mer än bara klubban.

”Det finns viss frustration när det är liknande situationer som uppstår match efter match”, säger Joel Lundqvist.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

”Klart att det är jobbigt”

Är det frustrerande? Ni har belyst problemet tidigare men det har uppenbarligen inte blivit en ändring?

– Det är klart att det är jobbigt, det kostar oss matcher, vi tappar rytmen och får inte i gång vårt eget spel. Det finns viss frustration när det är liknande situationer som uppstår match efter match.

Leksand väntar nu. Hur ser du på den matchen och dess betydelse?

– Alla matcher är viktiga, men det är klart att vi vill vinna, göra en bra match och känna att vi spelmässigt studsar tillbaka. Det är mycket man vill ha av den här matchen på något sätt.

De åtta sista omgångarna av SHL kommer att bli dramatiska. Frölunda ligger för tillfället femma, men det är bara en poäng som skiljer till åttan Örebro.

Tabelläget: ”Vore konstigt annars” 

Hur mycket har ni spelare koll på tabellen nu?

– Man springer förbi den emellanåt, man kan inte säga något annat om det. Så är det alltid, vi håller på med en resultatinriktad bransch där allting mäts. Det vore konstigt om man inte visste om tabellen. Men vi vill prestera bättre över tid, då kommer vinsterna också.