Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bråket i korridoren: ”Passerar gränsen”

Johan Pennerborn och Roger Rönnberg diskuterar tacklingen högljutt.
Foto: C More
Viktor Ekbom får en tackling.
Foto: C More
Ekbom blir liggandes.
Foto: C More

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Johan Pennerborn och Roger Rönnberg var inte överens.

De båda tränarna hamnade i en het ordväxling i Scandinaviums korridor efter Frölundas seger mot Färjestad.

– Det var tacklingen som var där på slutet som han kommenterade, säger Johan Pennerborn.

– Det finns vissa saker jag inte kan ta, säger Roger Rönnberg.

Frölunda tog en säker seger med 3-0 mot Färjestad och matchen avslutades med att Alfred Bergman tacklade Viktor Ekbom och fick matchstraff. 

Det ledde till en het ordväxling mellan de båda huvudtränarna Johan Pennerborn och Roger Rönnberg när de gick in i Scandinaviums korridorer efter matchen. 

Frölundatränaren Roger Rönnberg tyckte att tacklingen från Alfred Bergman var respektlös och Pennerborn svarade att ”det är helt okej” innan han gick vidare i arenans korridorer.

Irriterat mellan Pennerborn och Rönnberg

– Det var uppenbarligen meningsskiljaktigheter, konstaterar programledaren Lasse Granqvist i C More.

Johan Pennerborn berättar vad bråket med tränarkollegan handlade om.

– Det var tacklingen som var där på slutet som han kommenterade, säger han i C More.

C More: Vad sades mellan er?

– Han sa att han tyckte den (tacklingen) var onödig och jag sa att ”det får du tycka”.

På presskonferensen efter matchen fortsatte de båda tränarna prata om bråket och hur det uppstod.

– Jag är ju lite ”old school” så jag är lite förtjust att det fortfarande händer i SHL att en tränare tar timeout med fem minuter kvar i 0-3-underläge. Spelskickliga Färjestad, så tänker jag: Nu tar de målvakten och går för det. Men det som händer är att de spelar sin fjärdelina och en 13:e forward som jagar tacklingar. Det är lite härligt, lite hetta till nästa match. Det kan jag ta, säger Roger Rönnberg.

Bråket fortsatte på presskonferensen

Rönnberg fortsätter sedan:

– Men det finns vissa andra saker jag inte kan ta. Det är när en tränare står och skriker till mina spelare. Där tycker jag en gräns passeras. Jag tränar mitt lag och du tränar ditt lag. Vi tar ansvar för det. Respekten måste finnas mellan ledare och spelare oavsett vem som blir tacklad och vad man tycker att den har för ansvar. Det smakar lite illa när en 13:e forward, vid en avslagen icingpuck med 30 sekunder kvar, ger sig in i en situation så där. Men det får du ta ansvar för, så tar jag ansvar för hur Ekbom ska agera.

Johan Pennerborn påpekar att Alfred Bergman även spelade i den andra perioden.

– Att jag tog en timeout var för att vila lite, andas lite. En sista push för att gå för det, säger Pennerborn och fortsätter: 

– Sist vi satt här för ett år sedan var det ”Lilliz” (Marcus Nilsson) du kommenterade, Roger. Att han filmade och slängde sig. Jag har inte kommenterat några spelare och det tänker jag inte göra heller. Jag tycker att ni var bättre i dag totalt sett, nog om det.

Rönnberg:

– Så bra, då är vi överens, Johan.

Pennerborn:

– Nej, jag vill vinna hockeymatcher så nästa vecka ska jag se till att vi kommer bättre förberedda.

Roger Rönnberg vet ännu inte hur läget är med Viktor Ekbom efter den omdiskuterade tacklingen. Men han kunde i alla fall avsluta matchen i båset.

– Jag hoppas att han är bra, men det får vi sköta internt först. Jag reagerar kraftigt som ledare när spelare i mitt lag blir skadade på ett sådant vis. Det är svårt att hålla sig lugn då, säger Rönnberg.