Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryan Laschs ilska: ”Det händer varje kväll”

Ryan Lasch.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Det rann över för Frölundas poängkung Ryan Lasch i mötet med Oskarshamn.

Efter andra perioden visade han sin frustration genom att slå i plexiglaset och bli utvisad..

– Det händer varje kväll, man blir hakad och slashas, säger han.

Frölunda tog en storseger hemma mot Oskarshamn med 5–1.

Frölundas poängkung Ryan Lasch var i allra högsta grad involverad i segern med två assist.

Men efter andra perioden visade han stor ilska mot domarna, och slog flera slag i plexiglaset på vägen ut mot omklädningsrummet. Efteråt förklarar han sin ilska, som är mot bedömningsnivån i SHL.

”Det händer varje kväll”

– Det är varje kväll, man blir hakad och slashas. När det är en klar utvisning så har de alltid en ursäkt varför det inte är. Man borde följa reglerna som de ska vara, det finns ingen gråzon. Jag menar, det är varje kväll det händer. Även när vi inte spelar och jag kollar matcher på tv, det är varje kväll. Jag önskar att vi kunde göra något som hjälper ligan, att få bort det där från matcher. Det finns ingen annanstans, så jag vet inte varför vi har det här, säger Lasch.

Och fortsätter:

– Det är inte domarnas fel, det gör de bästa de kan. Det måste komma uppifrån och vi måste lära oss att anpassa oss. Jag tyckte det var bra fem matcher vid jul, då var det tajt och på en bra nivå. Men sedan släppte det helt... Jag vet inte varför, jag trodde att vi var på rätt väg, säger han.

”Vi kan vara glada i dag”

Spelet i sig som Frölunda visade upp den här kvällen var amerikanen däremot nöjd med.

– Vi kan vara glada i dag, vi behövde komma ut och spela starkt i 60 minuter. Det är exakt vad vi gör, säger han.

Rejäl islossning i powerplay också med tre mål?

– Vi klickar bra, vi har pratat en del och jag tycker att det har varit bra i det senaste. Men vi har inte riktigt fått skotten från där vi vill. Men skönt att vi får utdelning i dag, säger han.

Efter matchen hyllade Patrik Carlsson Lasch för hans passning till 2–0-målet, som kom i powerplay.

– Magiskt! Han är ligans bästa spelare där med instick och genomspel. För mig gäller det att hitta en fri yta och göra sig redo. Det var en magiskt fin passning, säger han.