Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rönnbergs drömdag: ”Kan sätta check på allt”

Roger RönnbergFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda fick en riktig drömstart på SHL-säsongen. 

En start som också innebar att tränaren Roger Rönnbergs dagdrömmande slog in. 

– Det är sällan man kan sätta check på alla de där punkterna man drömt om, säger han. 

Det var en minst sagt belåten Roger Rönnberg som summerade 3–0-segern mot HV71 i SHL-premiären. 

– Ju längre matchen går ju mer såg vi ut som en enhet. Jag är väldigt nöjd med väldigt mycket, säger Rönnberg. 

Och kanske inte så konstigt att det var en nöjd Frölunda-tränare. Inte nog med att hans lag körde över ett av de tippade topplagen. Dessutom slog alla hans drömmar från kvällen innan in. 

– Jag låg och funderade på hur jag skulle vilja att en premiär ska se ut för att jag ska vara nöjd. Jag låg och funderade på det lite i gårkväll. Jag önskade få se fyra kedjor som sitter ihop och som jobbar stenhårt för varandra över hela banan. Jag önskade se sju backar som levererade bra spelvändningar. Jag låg och önskade att vi skulle komma ut, vinna kamper och spela fysiskt trots de nya direktiven som vi spelar med i SHL. Jag låg också där och drömde på kvällen om att både enheterna skulle få leverera i powerplay, att målvakten skulle få hålla nollan och domarna skulle låta oss spela och inte leta utvisningar, säger Rönnberg och fortsätter:

”Ganska sällan man dagdrömmer...”

– Det är ganska sällan man ligger och dagdrömmer så där som tränare, men det är jävligt sällan man kan sätta check på alla de där punkterna man drömt om. 

Frölunda har byggt om laget till stora delar från förra säsongen. Mycket ung talang har kommit in och fått större utrymme i en tidigare ganska åldersstigen trupp. 

– Det är kul! Jag kom ihåg förr i tiden, då jobbade jag ju lite med unga lag. Jag var ju till och med så tokig att jag fick hålla på med ett juniorlandslag... Nu har jag hållit på med gubbar ett tag, så det här var väldigt roligt, säger Rönnberg, och inflikar: 

– De gamla gubbarna trivs för bra här... 

”Han är helt fantastisk”

I matchtruppen mot HV kom Frölunda till start med sju spelare födda 2000 eller senare. För att ta ett exempel.

– De ger oss liv och energi. De kommer till rinken varje dag och vill bli bättre. Det är precis vad våra veteraner behöver, jag tror vi har en ung spelare som törstar efter kunskap i nästan varje kedja. Jag är jättenöjd med hur de unga spelarna har fört in energi i laget. 

Rönnberg fortsätter:

– Kolla Kalle Henriksson i dag, alla pratar om Raymond, men jag hade kunnat prata om Kalle i flera dagar. Jag tycker att han är helt fantastisk.