Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rönnberg slår tillbaka: ”Hör att folk pratar...”

Roger Rönnberg. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: /IBL / /IBL

GÖTEBORG. Frölundas powerplay har visat storslagen form den senaste tiden.

Men i segern mot Malmö var det grovjobbarna som visade vägen.

Något som gläder tränare Roger Rönnberg.

– Jag hör att folk pratar om att Frölunda saknar lirare. Modern ishockey handlar om att vinna de viktigaste kamperna, säger han.

Frölunda har inlett ”hemmaveckan” i Scandinavium på bästa sätt genom två segrar mot Örebro respektive Malmö.

Nu väntar en av höstens stora succélag i form av Linköping innan landslagsuppehållet tar vid.

– Jag är nöjd med jättemånga saker av det vi visade upp mot Malmö i går. Jag tycker att det är en identitetsmatch för Frölunda i hur vi vill se ut, och hur jobbiga vi faktiskt är att möta när vi jobbar så hårt, säger Roger Rönnberg.

 Linköping var fram till den här veckan serieledare i SHL.

Men efter fyra raka förluster mot Malmö, Rögle och dubbelmöte med Djurgården har man sjunkit ned till en femteplats i tabellen – med en poäng upp till topp fyra som samtliga ligger på 28 poäng.

”Linköping ställer andra typer av frågor”

– Linköping är en annan typ av motståndare. Malmö kräver vissa saker och vi pratade om att följa vår gameplan över 60 minuter och det gjorde vi exemplariskt. Linköping kommer att ställa andra typer av frågor, säger Rönnberg.

Vad för frågor tänker du på då?

– De är skickliga i sitt omställningsspel och bygger mycket av sitt spel på det. Men vi ska se till att motståndarna som kommer till Scandinavium inte ska få spela efter sina styrkor, utan rätta sig efter oss, säger Rönnberg.

Efter att Rhett Rakhshani anslöt till Frölunda för snart två veckor sedan har laget visat prov på ett framgångsrikt powerplay, där man ligger i toppen av ligan.

Men i segern mot Malmö var det grovjobbarna som klev fram – då både Max Friberg och Sebastian Stålberg blev målskyttar.

Slår tillbaka: ”Hör att folk pratar..”

– Det är nästa pusselbit i vårt lagpussel. Vi ska kunna vinna även när powerplay går torrt. Vi har pratat om att vi vill få mer produktion från samtliga kedjor. I den här matchen fick vi det genom systematiska mål framför deras kasse. Vi har ett lag som är fullt av spelare som vinner de viktigaste kamperna framför mål, säger Rönnberg.

Frölundatränaren skickar också ut en känga till de experter och tyckare som anser att det finns en avsaknad av offensiv spets i laget.

– Jag hör att folk pratar om att Frölunda saknar lirare. Modern ishockey handlar om att vinna de viktigaste kamperna på banan – och där har vi killar med attityd som ser till att vinna de kamperna, säger han.

Mustonen ett frågetecken för Frölunda

Frölunda väntas ställa upp med samma lag mot Linköping som man gjorde mot Malmö.

Enda frågetecknet är Joel Mustonen. Det mesta talar dock för att det blir matchspel först efter landslagsuppehållet.

– Vi tar den bedömningen efter träningen. Men jag skulle bli oerhört förvånad om han spelar innan brejket, säger Rönnberg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!