Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rönnberg: ”Funderar hur klubbar tänker”

Roger Rönnberg. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Niklas Sundblad. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Örebro har sparkat både sin huvudtränare Niklas Sundblad samt assisterande tränaren Petri Liimatainen.

Något som får Frölundas tränare Roger Rönnberg att reagera.

– Man funderar hur klubbar tänker, säger han.

Fyra raka förluster och nästjumbo i tabellen.

Då agerade Örebro Hockey och meddelade i tisdags att man sparkar såväl huvudtränaren Niklas Sundblad som assisterande tränaren Petri Liimatainen.

I stället tar Niklas Eriksson över som huvudansvarig med Jörgen Jönsson vid sin sida som assisterande.

Sportchefen Niklas Johansson förklarade beslutet för klubbens hemsida:

– Vi känner att vi inte har fått ut det som vi har förväntat oss av laget och vi anser att spelarmaterialet är bättre än vad vi har presterat, sa han.

”Känner empati för sina kolleger”

Frölundas tränare Roger Rönnberg reagerar på Örebros beslut.

– Tråkigt! Jag tycker att det är lika tråkigt varje gång. Man känner empati för sina kolleger och funderar hur klubbar tänker vad gäller vem som styr en klubb över kärnfrågan, hur man ska spela ishockey. Är det bara en människa som gör det? Ska inte en hel organisation eller ett företag ta ansvar för det, säger han och fortsätter:

– Det är lite så jag ser på det. Hockeyn i Sverige är stora företag. Ska man sätta all tilltro på sådana som jag som knappt har gymnasial utbildning. Det vore ju vansinnigt, säger han med ett leende.

”De har alltid ställt svåra frågor till oss”

Vad tänker du spelmässigt om att möta Örebro?

– Det har varit ett jobbigt lag möta. Därför jag tänker: ”jaha, varför fick han gå?”. Det är nästan så man funderar om de kan bli ännu jobbigare att möta. För vi tycker alltid att Örebro ställt svåra frågor till oss. Under tiden Niklas jobbat med dem har de blivit ett mer och mer vältränat lag för varje månad. De är skridskostarka, ”taggiga”, jobbar hårt och spelar hårt. Sen har de inte haft effektiviteten framåt, det är väl därför de inte vunnit så mycket matcher. Men de har ett spel som förtjänar respekt, säger han.

Poängkungen ett frågetecken: ”Dag till dag”

Frölunda kan tvingas klara sig utan sin poängkung Ryan Lasch i kvällens match. Amerikanen tvingades kliva av i CHL-matchen mot Kometa Brno efter en smäll.

– Det är dag till dag. Det är gamla skadan på knät som gör ont. Han är 50/50 och kommer att testa i morgon, säger Rönnberg efter onsdagens träning.

Även Patrik Carlsson är ett litet frågetecken.

– Han har en skavank, är skottskadad av Rhett (Rakhshani) som träffade honom ”Rhett” så bra. Men han spelar mest troligt i morgon, säger Rönnberg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!