Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rönnberg: ”Det är inte jordens undergång”

Roger Rönnberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Max Friberg.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Frölunda besegrade Linköping i senaste omgången och bröt därmed sin förlustsvit.

Men laget har ändå rasat ner på en sjundeplats i tabellen.

– Det är inte jordens undergång att ligga under ett streck, säger Roger Rönnberg.

Det rådde ingen tvekan om att det var en lättad stämning i Frölunda dagen efter straffsegern mot Linköping.

En seger som bröt en tre matcher lång förlustsvit för göteborgarna.

– Jag hoppas att det inte är för glatt bara. Vi har en jäkla utmaning framför oss i morgon, säger Roger Rönnberg efter fredagens träning.

Då väntar serieledaren Luleå på bortaplan. Och även fast Frölunda tog två poäng mot LHC så är tabelläget allt jämt prekärt. Med sex omgångar kvar ligger man sjua i tabellen, och tvingas i detta nu spela play-in för att kunna ta sig till kvartsfinal.

”Har inte kollat tabellen”

– Jag har faktiskt inte kollat tabellen efter gårdagen. På något vis kommer vi ändå att spela ett slutspel och då gäller det att spela bra ishockey. Så jämn som tabellen är i år.. Vi kan slåss för placeringar, men vad är en lätt eller svår motståndare? Vi kan hålla på att slåss för att möta Färjestad eller HV. Men vilket lag är lättast att möta? Det vet inte jag, säger Roger Rönnberg innan han fortsätter:

– Jag ska inte säga att det är oviktigt var man hamnar i tabellen för vi vill vinna varje match. Men samtidigt är det inte jordens undergång att ligga under ett streck och det måste vi förstå.

”Är inte en match i mängden för Luleå”

Lördagens motståndare Luleå har sedan länge haft seriesegern som i en liten ask. Med sex matcher kvar har man tio poäng ner till Färjestad som är tvåa, och Rönnberg räknar med en tuff utmaning för sitt lag.

– Luleå gillade inte att förlora mot oss i CHL-semifinalen, det måste vi förstå. Och de gillade inte att förlora mot oss i semifinalen i SHL i fjol heller. De kommer att ha bränsle så det räcker och blir över för att göra den här matchen till en särskild match. Jag tror inte det är en match i mängden för Luleå, de kommer vara laddade på ett sätt som kommer påminna om ett slutspel. Den är den energin vi kommer behöva möta, säger han.