Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rönnberg: ”Är definitivt mentala aspekter i det här”

Roger Rönnberg.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Niklas Rubin blev utbytt i förlusten mot Brynäs.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Åttonde förlusten på de tio senaste matcherna.

Nionde gången som Frölunda nollas den här säsongen.

Det går inte vägen för Roger Rönnbergs manskap nu.

– Vi behöver gräva djupt mentalt för att ta fram kapaciteten, säger han efter 0–3-förlusten mot Brynäs.

Frölundas svajiga form fortsätter.

Borta mot Brynäs kom en ny förlust efter en ny undermålig insats. Och göteborgarna har sjunkit ned på en sjundeplats i tabellen – och löper stor risk att behöva spela playin.

– Brynäs vinner välförtjänt, de har skärpan som vi saknar. De gör rätt saker i rätt lägen och vi är igen tillbaka på det sätt som vi förlorat matcher på efter jul. Vi är uddlösa framåt, kommer inte in på mål trots att vi har pucken i stor del av matcherna. Vi hamnar i sarghörnen och tvekar i det offensiva spelet, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

”Är ett bra recept om man vill förlora”

– Sen gör vi jättegrodor och tar jättemånga utvisningar. Det är ett bra recept om man vill förlora hockeymatcher. Vi går i samma fälla igen utan att förta Brynäs insats.

Att Frölunda har hamnat i den här negativa spiralen, med så kort tid kvar innan slutspelet, tror Rönnberg snarare handlar om det mentala spelet än den fysiska förmågan.

– Fysiskt är det inga problem, vi har en otroligt hög kapacitet. Vi är i väldigt bra skick nu. Vi har aldrig under något av mina år i Frölunda tränat så här mycket. Vi har inget CHL och så har vi haft ”coronaveckor” där vi kunnat träna, i och med att vi inte har haft det. Jag tror att vi har haft åtta typiska landslagsbrejk under den här säsongen. Så den fysiska statusen har aldrig varit högre under mina år.

”Det tar hårt mentalt”

– Däremot tar det hårt mentalt att träna så pass hårt som vi gjort. Att byta ut äventyret med ett slutspel i CHL där man tävlar om en buckla till att ligga hemma och träna så pass hårt – det blir vissa skillnader. Det är definitivt mentala aspekter i det här.

Mentalt upplever Roger Rönnberg att det finns utmaningar i årets lag, att han som coach behöver vara mer delaktig än vissa andra år.

– Det känns som vi tar två steg fram och ett tillbaka hela vägen. Jag tror inte att utvecklingen är en rät linje, att man kommer till en punkt att nu har alla förstått i alla lägen i alla matcher. Vissa år har man ett sånt lag, att man kan kliva tillbaka som coach och låta de flyga iväg. Då behöver man bara stå bakom och ge support. Men i år har vi inte ett sådant lag, vi behöver jobba i en process till sista matchen.

För Frölunda återstår nu bara tre matcher av grundserien. Nästa match är på tisdag då man ställs mot IK Oskarshamn på hemmaplan.