Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rönnbergs långa samtal – med stjärnvärvningen

Studio GT om läget i Frölunda inför mötet med Linköping.
Johan Sundström.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Efter onsdagens träning i Frölundaborg hade Johan Sundström och Roger Rönnberg ett långt samtal på isen.Foto: OSKAR LINDWALL
Roger Rönnberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han värvades in som en stor profilvärvning till Frölunda inför säsongen.

Men under de två första matcherna har Johan Sundströms speltid varit oväntat begränsad. 

Efter onsdagens träning hade han ett långt samtal med tränaren Roger Rönnberg.

– Det var en av sakerna jag tog upp med honom, att jag behöver få honom att spela mer, säger Rönnberg.

Frölunda har åkt på en tuff inledning på SHL-säsongen med två raka förluster mot Brynäs och HV 71.

En start som varit allt annat än godkänd för de regerande mästarna.

– Det är frustrerande. Första matchen var under all kritik, 0-5 mot Brynäs efter två perioder var inte okej. Och tar man matchen i går så tycker jag ändå vi studsar tillbaka första perioden. HV är ett bra SHL-lag, herregud. Vi pratade mycket om starten hur vi ville komma ut, och det gör vi bra. Det är en 2–3-förlust, det är jämnt. Men det är klart att starten inte har varit godkänd, summerar Johan Sundström.

Bristande speltiden: ”Istiden ljuger inte”

Den som noterade speltiden i Frölundas lag i matchen mot HV 71 kunde konstatera att Sundström klockades in på blygsamma 12.42.

I premiären mot Brynäs spelade han drygt 14.

Klart mindre än vad förväntningarna är på en ledande center.

– Det är väl så det ser ut, istiden ljuger inte. Jag vill spela mer absolut, men samtidigt är det ett lag och nu har det varit mycket ”special teams”, det gör att istiden hackar lite. Men jag kan bara gå till mig själv och spela bättre, säger han.

Är det svårt för en spelare som dig att leverera med mindre istid?

– Har man spelat de minuterna tidigare är det en utmaning att inte göra det. Men samtidigt försöker jag inte att lägga så stor värdering i det. Det är klart att PP1 spelar mer, och det tar mycket istid. Sen har vi hamnat i en del boxplay, vilket vi inte vill göra. Och där har vi annat folk som gör det väldigt bra ska sägas.

Hade samtal med Rönnberg

Efter onsdagens isträning i Frölundaborg hade Rönnberg och Sundström ett långt samtal på isen.

Den bristande speltiden var ett ämne som diskuterades, medger Rönnberg.

Efter onsdagens träning i Frölundaborg hade Johan Sundström och Roger Rönnberg ett långt samtal på isen.Foto: Oskar Lindwall

– Ni ser bara ett samtal, men jag har nog kanske haft fyra samtal med andra spelare nu på morgonen och kommer säkert att ha fyra-fem samtal här inne senare. Det är många spelare som vill mycket och vill hitta sina roller. Johan är en av dem, och mitt jobb är att underlätta för dem att spela sin bästa ishockey. Det är viktigt att vi kommer på samma sida och vi behöver mycket kommunikation för att förstå varandra, säger Frölundas huvudtränare.

”Lätt att spelare börjar fundera”

Rönnberg kommenterar Sundströms tolv minuter mot HV 71:

– Det tycker jag är för lite. Det var en av sakerna jag tog upp med honom, att jag behöver få honom att spela mer. Det är lätt att man som spelare börjar fundera ”vad fan nu då?” Det var därför jag tog initiativ till samtalet. 

Inför torsdagens match mot Linköping har Frölunda gjort ett antal förändringar i laget. Bland annat kommer Sundström att få nya kedjekamrater.

Nu ska han spela ihop med Patrik Carlsson och Lucas Raymond.

– Det ska bli spännande. ”Purre” tycker jag är bra i alla delar av spelet. Lucas har ju en offensiv som när han väl spelar ut den är en av världens största talanger i den fasen. Kan vi få honom att luta sig ännu mer framåt? Och det gäller för egen del också, säger Sundström.

LÄS MER: Rönnberg: ”Vi har en hel del att jobba på”