Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Publikfavoriten avslutar karriären

Fredrik Pettersson har valt att avsluta sin karriär.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Under sina fyra säsonger i Frölundas A-lag han ”Flugan” göra ett stort avtryck och blev snabbt en publikfavorit.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Den senaste tiden har han spenderat i schweiziska ZCS Lions.
Foto: MELANIE DUCHENE / EQ IMAGES BILDBYRÅN
Fredrik Pettersson i OS 2018.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Frölundasupportrarna har länge hoppats på en återkomst av publikfavoriten Fredrik Pettersson, 33.

Nu har han valt att avsluta hockeykarriären.

– Jag har haft en otroligt rolig karriär och jag är glad, stolt och tacksam för allt som hockeyn har givit mig under alla år som hockeyspelare, säger Fredrik ”Flugan” Pettersson till GP.

Fredrik Pettersson har under flera års tid setts som en drömvärvning för Frölunda, och många supportrar hoppades på att det skulle bli en återkomst för publikfavoriten.

Under sina fyra år i Frölundas A-lag hann forwarden sätta stora avtryck innan han lämnade för KHL 2012. Sedan dess har ”Flugan” hållit till i KHL och nu slutligen i Schweiz och ZCS Lions, där han nu väljer att avsluta sin karriär.

– Jag har haft en otroligt rolig karriär och jag är glad, stolt och tacksam för allt som hockeyn har givit mig under alla år som hockeyspelare! Men nu är det dags för mig att gå vidare i livet, säger Fredrik ”Flugan” Pettersson till GP.

Kontakten med Frölunda

Fredrik Pettersson är fostrad i Frölunda och tog sig hela vägen upp till A-laget. Till GP berättar han att han informerat Frölunda om sitt beslut att lägga ner karriären.

– Jag har alltid haft en jättebra relation och kommunikation med Frölunda under alla mina år som hockeyspelare – och klubben är givetvis informerade om mitt beslut, säger Fredrik Pettersson till GP.

Fredrik Pettersson berättar att han nu ser fram emot att spendera tid med familjen och att han har en del planer i ”pipen”.