Rasmus Dahlins Frölunda åkte ur slutspelet i kvartsfinalen mot Malmö. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNRasmus Dahlins Frölunda åkte ur slutspelet i kvartsfinalen mot Malmö. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rasmus Dahlins Frölunda åkte ur slutspelet i kvartsfinalen mot Malmö. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin fyllde 18 år i förra veckan. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNRasmus Dahlin fyllde 18 år i förra veckan. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin fyllde 18 år i förra veckan. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL

”Pojken är slutkörd – han är helt tom…”

Publicerad

GÖTEBORG. Det blir inget U18-VM för Rasmus Dahlin, 18.

Supertalangen har bestämt sig för att inte spela mer den här säsongen.

Småkronornas förbundskapten Torgny Bendelin, 61, förstår varför.

– Pojken är helt slutkörd, helt tom, säger Bendelin till Hockeysverige.se.

Rasmus Dahlin har spelat färdigt för säsongen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rasmus Dahlin har haft en intensiv säsong med sammanlagt 82 matcher i SHL, CHL, slutspelet, JVM och OS. Men i och med Frölundas uttåg ur SM-slutspelet i kvartsfinalen mot Malmö Redhawks meddelade talangen, som fyllde 18 år i fredags, att han har spelat sina sista matcher för säsongen.

– Jag behöver återhämta mig, det har varit ett intensivt år och det kommer att hända mycket i sommar. Jag måste tänka långsiktigt, min karriär ligger framför mig, sa Rasmus Dahlin i ett pressmeddelande i början av april.

Det innebär att Dahlin varken är aktuell för U18-VM i Ryssland i mitten av april – där han skulle vara den stora stjärnan – eller för VM i Danmark i maj med Tre Kronor.

Men för Småkronornas förbundskapten Torgny Bendelin kom beskedet inte som någon överraskning.

Småkronornas förbundskapten Torgny Bendelin.Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

LÄS MER: Rasmus Dahlin nobbar VM-spel

”Han måste få må bra”

– På JSM-slutspelet i Nyköping så var pappa (Martin Dahlin) där. Jag pratade väldigt mycket med honom där och kände ganska snart att det här inte kommer att gå. Pojken är helt slutkörd, helt tom, säger Bendelin till Hockeysverige.se och fortsätter:

– Det var inte ens frågan om något övertalningsförsök från min sida. Jag pratade med Niclas Hävelid (assisterande coach) och vi var överens. Han får vara hemma och det är inget mer med det. Han måste få må bra, känna glädje med det han ska göra. Sedan är det ett tufft avbräck. Det är inte vem som helst…

Rasmus Dahlin väntas gå tidigt i sommarens NHL-draft. Han kommer att träna med Frölunda under våren och försommaren.

Småkronorna inleder U18-VM genom att möta Schweiz i ryska Magnitogorsk på torsdag.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag