Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petad i en månad - hjälte i toppmötet

Johan Mattsson.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM/GÖTEBORG. Han har varit petad i nästan en månads tid.

Men i toppmötet mot Rögle fick Johan Mattsson chansen mellan stolparna igen – när Frölunda vann med 3–1.

– Han har jobbat ganska hårt för att förbättra sitt spel ett tag, det är därför han inte har spelat, säger Roger Rönnberg.

Frölundas Johan Mattsson har haft en tung förstahalva av den här säsongen.

Den tidigare guldmålvakten har inte fått chansen en enda gång sedan han startade i storförlusten mot Växjö med 8–0 den 1 december.

Men i toppmötet mot Rögle på måndagskvällen kom den efterlängtade comebacken för 28-åringen. Och han blev hjälte i Frölundas seger.

Frölunda vände och vann i toppmötet

Men det var hemmalaget som fick en drömstart på matchen.  Redan efter två minuters spel höll sig Adam Tambellini framme och gav Rögle ledningen.

Men Frölunda kom tillbaka.

Innan första perioden var över hade Max Friberg kvitterat till 1–1, efter att han påpassligt rakat in en retur framför Christoffer Rifalk i hemmakassen.

Nämnde Friberg skulle också vara inblandad i Frölundas ledningsmål som kom i upptakten av andra perioden. Tillsammans med talangen Simon Edvinsson fick han passningspoäng när Nicklas Lasu styrde in 2–1-pucken.

Ett mål som blev matchavgörande.

När Rögle tryckte på för en kvittering i matchens slutskede punkterade Jesper Sellgren med 3–1 i tom kasse.

Mattsson hyllades: ”Otroligt kul att se” 

Frölundas seger innebär att man tar sig förbi Rögle i tabellen och upp på förstaplatsen.

Efteråt hyllades Johan Mattsson av lagkamraten Nicklas Lasu.

– Otroligt kul att se. Han har inte stått på ett tag och då kan det vara ringrostigt, men han kliver in och räddar oss flera gånger så det är väldigt kul att vi både har en och två målvakter som vi kan lita på! 

Frölundas tränare Roger Rönnberg kommenterar:

– Han har jobbat ganska hårt för att förbättra sitt spel ett tag, det är därför han inte har spelat. Jag tycker att han har gjort ett jättebra jobb med Rubin (Niklas) och vår målvaktstränare. Han kändes väldigt lugn och trygg och är matchvinnare i dag, säger Rönnberg.

”Bevisade att det är så här jag ska spela” 

Hur huvudpersonen Mattsson själv ser på revanschen?

– Revansch och revansch, men jo – så kan man nog se det. Framförallt är jag mest nöjd över att jag spelade mitt spel och bevisade att det är så här jag ska spela, utbrister han efteråt.

Att förlora med 7-1 och 8-0 och sedan inte få spela på en månad, det måste ha varit tufft mentalt?

– Ja, alltså jag blev ju utbytt vid 3-0 i 8-0-matchen så man får ju se det lite bredare, att vi som lag inte spelade bra i de två senaste matcherna som jag stod i. Visst, jag kunde ha gjort det bättre men jag kan inte lägga all vikt på mig själv, säger Mattsson och fortsätter:

– Det som varit frustrerande är att det tog någon vecka att komma tillbaka och känna mig så stabil och lugn på träningarna som jag annars är. Men ah, nu känns det bra!