Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storseger efter den otäcka skadan

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

STOCKHOLM/GÖTEBORG. Frölunda hade en tung lördagskväll.

Laget föll hemma mot Örebro och Jens Olsson utgick skadad efter att ha åkt in i sargen med benen före.

– Nu är frågan nästa gång han spelar match, för det där ser inte bra ut, säger C Mores Patrik Westberg.

– Han gick lindad efter matchen, berättar Roger Rönnberg.

Det var Robert Leino som höll sig framme i den andra perioden. Örebrospelaren spräckte målnollan och kunde även utöka till 2-0 efter en svag första period.

I den andra perioden åkte Frölunda också på ett annat bakslag. Jens Olsson, som kom till klubben inför säsongen, tvingades lämna isen i smärta. Efter en närkamp med Muzito Bagenda åkte Olsson in i sarghörnet med benen före och blev liggande.

– Det ser inte så roligt ut, kroppsspråket säger att det gör vansinnigt ont, säger C Mores Patrik Westberg.

– Man blir så klart orolig att det är någon slags vridning i knät.

Jens Olsson vred sig i smärtor och behövde hjälp för att kunna ta sig av isen.

Efteråt kommenterade Roger Rönnberg händelsen.

– Det såg inte bra ut, han gick lindad efter matchen. Det är en olycklig situation som jag såg flera gånger den här matchen med otydliga icingar. Det har vi pratat om internt i ligan där vi vill att domarna ska hjälpa spelarna, det handlar om deras säkerhet, säger han.

41 skott på mål utan en fullträff

Örebro kunde utöka ledningen i den tredjeperioden genom Rodrigo Abols och skrev slutresultatet till 3-0.

Det var Frölundas tredje raka förlust i Scandinavium.

– Givetvis en otroligt tuff förlust för oss, det går inte att sudda ut. Jag lider med killarna som gör allt vi pratat om inför matchen. Vi spelar med underbar attack i början och spelar med en otrolig beslutsamhet. Det är starkt av killarna att komma från två förluster på hemmaplan och spela så starkt i första. Vi gör jäkligt mycket bra saker, men jag tror att ingen som ser den här presskonferensen och hejar på Frölunda vill höra om de sakerna, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– De vill höra: ”Varför gör ni inte mål?” Det är målen som räknas i ishockey – och det är jag brutalt medveten om. Det är Niklas (Eriksson, Örebros tränare) medveten om, det är mina spelare medveten om. Det finns ingen spelare i hela världen som inte vill göra mål. Det är det sista vi behöver.

Svaret: ”Ska jag börja tvivla på killarna?”

Från supporterhåll har många röster höjts om att laget borde förstärkas. Men att det saknas spets hos göteborgarna – det vill inte Roger Rönnberg säga.

– Jag har varit med och valt ut varenda spelare jag har i mitt lag. Vi är det lag som drivit och driver det offensiva spelet i SHL den här säsongen. Sen har vi en dålig vecka, ska jag då börja tvivla på våra killar? Aldrig i livet. Vi har spelare här som kommer bli bättre ju tuffare det blir, vi har inte spelat de viktigaste matcherna än.