Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt uppehåll för Frölunda: ”Tror inte spelarna jublar”

Frölundas tränare Roger Rönnberg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Joel Lundqvist och Max Friberg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda är ett av få lag i SHL som ännu inte har haft någon utbredd coronasmitta i truppen.

Det har lett till att man fått en rad ofrivilliga träningsläger.

Nu väntar tolv dagars spelledighet innan grundserien ska avslutas med ett dubbelmöte mot Växjö.

– Jag tror inte att spelarna jublar, säger Roger Rönnberg.

På grund av att flera lag har matcher att ta igen har SHL tagit beslutet att flytta fram slutspelet – och grundserien kommer att avslutas först den 31 mars.

För ett Frölunda, som ännu inte haft någon utbredd coronasmitta i truppen och bara har två matcher kvar att spela, väntar ett långt speluppehåll.

Nästa match spelas måndagen den 29 mars borta mot Växjö.

”Min första tanke: Träningsläger!”

– Jag tror att det här är det nionde längre brejket för oss i år. Min första tanke är: Träningsläger, yippie! Vad roligt, säger Roger Rönnberg innan han fortsätter:

– Men jag tror inte att spelarna jublar över 15 dagars träningsläger med Roger. Men vi ska sätta oss och planera i morgon ihop med spelarna för att se till att komma i absolut bästa skick för de två sista matcherna av serien. Jag ska ta med spelarna i den planeringen så att inte jag bygger in ursäkter för slutparten av säsongen, säger han.

En tröst för spelarna inför det som komma skall lär i alla fall vara torsdagens seger mot Oskarshamn.

”Det stärker lag väldigt mycket”

De tre poängen betydde mycket för laget, speciellt sättet de kom till på – med den sena vändningen.

– Jag tror att det är sådant här som stärker lag väldigt mycket. Det kändes verkligen som att det här var en välbehövlig seger, säger Karl Henriksson, som är lite sarkastisk när han får frågan om hur han ser på kommande läger.

– Härligt! Nej, men det är väl bra att få trycka på lite. Man vill spela och vara inne i det så klart, men jag tror att vi trycker på bra ändå, säger han.