Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nyförvärvet sänkte sitt gamla lag: "Overkligt"

Publicerad

Frölundas värvning av Joel Mustonen kritiserades av supportrarna.

Men nyförvärvet presenterade sig på bästa sätt inför hemmapubliken i Scandinavium - genom att göra måli 3–1-segern mot sin förra klubb Örebro.

– Overkligt på något sätt, säger Joel Mustonen till C More.

Det var ett sargat Frölunda som bjöd upp till lördagsmatiné inför hemmapubliken i Scandinavium.

Efter fyra raka förluster är pressen på göteborgarna stor. Klubben har agerat genom att plocka in den hårdföre NHL-profilen Mike Weber och den finländske centern Joel Mustonen.

– Jag läste någon som sa ”Tror ni det är en förstecenter som ni har värvat in?”. Nej, det är inte en förstecenter vi värvar in. Det här är en värvning för att bredda vår trupp och för att göra oss mindre känsliga för skador. Sen vill vi att han ska utvecklas och växa här hos oss, motiverade tränaren Roger Rönnberg värvningen.

Mustonen, som förra säsongen spelade i motståndarlaget Örebro, fick en pangstart i sin nya klubb.

Joel Mustonen: "Overkligt på något sätt"

I den andra perioden sprätte han in ledningspucken bakom Eero Kilpeläinen, varpå att vilt firande utbröt.

– Jag blev ganska glad som du ser, säger målskytten Mustonen till C More.

– Lite förvirrande, jag har inte spelat match på länge. Overkligt på något sätt, det är jättekul. Råkade hitta en liten lucka under armen och det var jätteskönt att se den gå in.

Frölunda gick på knock i den andra perioden och ryckte åt sig en 3–0-ledning efter mål av Victor Olofsson och Lias Andersson.

Örebro tröstmålade genom Jonathan Andersson, men närmre än så kom inte bortalaget. Frölunda bröt därmed sin dystra svit som stannar på fyra raka förluster. 

Frölunda är fortsatt tia i tabellen på samma poäng som dagens motståndare Örebro, som ligger nia.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag