Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyförvärvet debuterade – efter en enda träning

Robin Alvarez i sina nya kläder.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Frölunda tog hem genrepet mot Rögle borta med 4-3. 

Och nyförvärvet Robin Alvarez, 33, debuterade – efter en enda träning. 

– Vi gör mycket bra där ute. För egen del... allt kan bli väldigt mycket bättre, säger forwarden. 

Det stod 3-3 på resultattavlan efter tre perioder i Ängelholm. I straffläggningen såg målvakten Niklas Rubin och forwarden Patrik Carlsson till att Frölunda drog det längsta strået. 

– En bra kämpainsats. Vi gör en relativt bra match och vinner till slut. Sedan finns det saker att putsa på så klart, säger Robin Alvarez, som inte hade spelat match sedan i mars med dåvarande klubben Skellefteå. 

– Mitt eget betyg i dag är väl... tajmning och orientering var kanske lite off, men det var skönt att få det här i benen och få någorlunda koll på spelsystem och så där. Sedan får man se i efterhand vad man gjorde rätt och fel. Men det var jättekul, jag hade verkligen längtat efter att få tillhöra ett lag igen och åka runt så här. 

”Gör mål framför mål i hettan” 

Vad är tanken om din roll? 

– Jag ska spela mitt spel, åka mycket skridskor, använda kroppen och komma in mycket framför mål. En powerforward som ska skjuta mycket. De flesta målen gör jag framför mål i hettan, det är dit jag ska. 

 Lucas Raymond, Simon Hjalmarsson och Nicklas Lasu svarade för fullträffarna under ordinarie tid. 

I SHL-premiären den 19 september tar Frölunda emot HV 71 hemma i Scandinavium.