Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny tung förlust för Frölunda mot jumbo

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Nytt bottennapp för Frölunda.

För andra gången den här veckan föll göteborgarna mot SHL:s tabelljumbo, när Linköping vann med 2–0.

– Jag kan inte säga att det bara finns en sak som lett till att vi förlorat sex av de åtta senaste, säger Joel Lundqvist. 

Frölunda svarade för en mycket blek insats i tisdags när man förlorade hemma mot Malmö med 2–3.

Två dagar senare skulle man ställas mot ett nytt desperat bottenlag i Linköping. Och då blev det ytterligare en förlust för Roger Rönnbergs manskap.

Matchen stod länge och vägde med 0–0 på tavlan, trots att båda lagen hade sina chanser. Inte minst Linköping då både Niko Ojamäki och Broc Little hade varsitt skott i ramen.

Det var först med en minut kvar av andra perioden som målnollan spräcktes, när Nikola Pasic sköt in 1–0 efter passning av Jaakko Rissanen.

– Det är en jämn match med lägen åt båda håll. Otroligt viktigt att vi fick in den, sa Pasic till C More efter andra perioden.

Ny tung förlust för Frölunda

Frölunda lyfte sitt spel inledningsvis i tredje perioden, men utan någon utdelning.

I stället utökade Linköping genom Jimmy Andersson, efter att Anders Grönlund tappat pucken i egen zon.

Linköping vann matchen med 2–0 och tog därmed viktiga poäng i bottenstriden.

För Frölundas del så var förlusten mot LHC den sjätte på de åtta senaste och numera är det bara tre poäng ner till sjuan Leksand och missad kvartsfinalplats.

”Inte bara en sak som lett till att vi förlorat”

– Som det är just nu så förlorar vi de tajta matcherna istället för vinner. Det är så lite som skiljer i ligan och i dag var det spelet över puck som hackade. Tidigare har det varit spelet utan puck, att vi släppt till för mycket. Jag kan inte säga att det bara är en sak som lett till att vi förlorat sex av åtta, säger Lundqvist i C More.

Linköpings målvakt David Rautio blev den stora matchhjälten i kväll efter att han räddat samtliga 22 skott han fick emot sig.

– Superskönt. Förra matchen gjorde vi inte så bra, så vi försökte samla ihop styrkorna och komma ut och göra 60 bra minuter i dag. Det lyckas vi ganska bra med, säger han i C More.