Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny förlust – fjärde raka för Frölunda

Ny förlust för Frölunda. Hemma mot Rögle förlorade man med 0-4.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ny, tung förlust för Frölunda.

Serieledande Rögle vann med 4-0 – och Frölunda halkar efter i tabellen.

Frölunda har nu fyra raka förluster.

– Det är svårt att vinna matcher när man inte gör mål. Jag är brutalt medveten om det, säger Roger Rönnberg.

Efter tre raka förluster har varje match blivit en måstematch för Frölund, och det var inget undantag när serieledarna Rögle kom på besök.

Och visst var det ett Frölunda som såg betydligt piggare ut, jämfört med dem tre senaste matcherna. Anfallsspelet var rakare och dessutom lyckades man få fast pucken och skapa långa anfall.

Men tyvärr, som förut, saknade Frölunda skärpan framför mål – något som däremot inte saknades hos gästerna.

Efter en böljande första period som slutade mållös var Rögle oerhört effektiva i den andra perioden.

Tre målchanser resulterade i tre mål.

Trött försvarsspel i Frölunda

Båda målen kom efter oerhört svagt försvarsspel i Frölunda. Först drällde Mats Rosseli Olsen med pucken, som slutade med att Ryfors med all tid i världen framför kassen, kunde prickskjuta in 1–0 bakom Johan Mattsson.

Minuter senare drev Simon Ryfors med pucken bakom Johan Mattssons kasse, hela vägen runt Frölundaförsvaret och drog upp pucken i nättaket. 

Men Rögle var inte klart där i den andra perioden.

I 3–0-målet var Simon Ryfors återigen inblandad, den här gången med en assist till Daniel Zaar. Återigen agerade Frölundaförsvaret mycket tveksamt.

Dessförinnan missade Simon Hjalmarsson ett friläge och Joel Lundqvist hade en puck i mål, som domarna blåste av. Ett tecken på hur det ser ut för Frölunda just nu, kanske.

– Just nu får vi inte in pucken. Vi behöver det för att få någonting med oss. Vi har fyra minuter i powerplay som kan ge oss någonting att gå på. Det är där vi ligger. Vi gör inte mål, vi bjuder på en puck och det säger smack och 0–1 till Rögle, då tappar vi huvudet, säger Roger Rönnberg.

Rögle tryckte på

I den andra perioden fanns det inga indikationer på att Rögle skulle släppa foten från gasen, snarare tvärtom.

4-0 till gästerna kom med dryga kvarten kvar via Olli Palola.

Det blev även slutresultatet.

Förlusten innebär nu att Frölunda har fyra raka förluster och laget halkar efter i tabellen, och laget ser ut att få göra upp om de sista slutspelsplatserna.

– Jag kommer inte sitta här efter fyra raka förluster och noll gjorda mål och säga att det är ett fall framåt. Vi måste vara ärliga och självkritiska mot varandra. Att ta matcher hela vägen och inse att vi behöver vara mer cyniska, säger Roger Rönnberg.

Linköping tog alla poängen på hemmais mot Frölunda i torsdags.