Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-värvningen om petningen: ”Tufft”

NHL-värvningen Christoffer Ehn har varit petad de två senaste matcherna.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
I förlusten mot Rögle återfanns han på isen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. I Frölundas förlustmatch mot Rögle fanns NHL-värvningen Christoffer Ehn, 24, tillbaka i matchtruppen – efter att ha varit bänkad de senaste två matcherna.

– De tycker inte jag har spelat på en tillräckligt hög nivå. Hade jag fått bestämma hade jag fått spela varje match. Men så funkar det inte, säger Christoffer Ehn.

Hemma mot Rögle inkasserade Frölunda sin fjärde raka förlust. Siffrorna skrevs till 4–0 till Rögles favör.

– Vi är inne i en tuff period och jag tycker vi gör en bra match i nästan 40 minuter. Sedan tappar vi bort oss och slarvar mycket, säger Christoffer Ehn.

Trots att siffrorna säger en sak, sa matchbilden en annan sak. Frölunda såg betydligt bättre ut jämfört med de senaste matcherna. Men laget saknar spetsen och det rätta flytet.

Förklaringen till petningen: För låg nivå

De senaste matcherna har Christoffer Ehn, som värvades från NHL-laget Detroit Red Wings inför säsongen, dock fått sitta vid sidan av matchen och titta på. Han har nämligen varit petad.

– De tycker inte jag har spelat på en tillräckligt hög nivå. Hade jag fått bestämma hade jag fått spela varje match. Men så funkar det inte. Man får köpa besluten som tas och jag får försöka komma med energi och kriga på, säger Ehn.

Hur har de senaste veckorna varit för dig?

– Det är klart att det är tufft. Man vill spela varenda match. Man vill tävla och vinna tillsammans. Man är besviken så fort man inte får spela. Men som sagt; det finns inget mer att göra än att gnugga på och vänta på sin chans. 

Han fortsätter:

– Jag hade en liknande situation i Nordamerika förra året, då var det inga konstigheter och inga som pratade om det. Det går upp och ner. Ibland går det lite bättre, och ibland sämre.

”Fortsätta knacka på dörren”

I veckan kommenterade Frölundas sportchef situationen i GT:

– För lagets skull behöver man köpa läget, vara en stöttande person och ha humöret uppe. Som spelare ska man aldrig gilla att inte få spela matcher och Christoffer är ruggigt taggad – han vill visa på träningarna att han ska in. Vi vet vad han kan och att han är en duktig spelare. Han kommer att komma in och bidra, det är jag övertygad om.

Något Christoffer Ehn delar.

– Det är inte i poängkolumnen jag utvärderar min prestation. Jag tycker det har fattats lite i övrigt också. Samtidigt ger jag 110 procent så fort jag är ute på isen och allt för att få det att funka. Jag tror bara att fortsätta knacka på dörren, så kommer det, säger han. 

Linköping tog alla poängen på hemmais i torsdags.