Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NHL-backen klar – för spel i Frölunda

Adam Pardy jublar i Winnipeg Jets-tröjan. Foto: CHRIS CARLSON / AP
Foto: DARRYL DYCK / AP CANADIAN PRESS

Frölunda förstärker truppen.

Under måndagsmorgonen bekräftade klubben att NHL-meriterade Adam Pardy ansluter senare i veckan.

– Han uppfyller den kravprofil vi har haft, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

För knappt två veckor sedan meddelade Frölundas backvärvning Mike Weber, 30, att han tvingas lägga av med ishockeyn till en följd av den knäskada han dragits med en tid.

Sedan dess har Frölunda letat efter en ersättare – och nu har man fått napp. Och återigen handlar det om en tungt meriterad NHL-profil som ansluter. Nämligen kanadensaren Adam Pardy, 33.

– Han uppfyller den kravprofil vi har haft. Han är en stor, stark och defensivt inriktad back med bra karaktär, säger Fredrik Sjöström.

Spelat 342 NHL-matcher

33-åringen har genom karriären spelat 342 NHL-matcher i klubbar som Calgary Flames, Dallas Stars, Buffalo Sabres, Winnipeg Jets, Edmonton Oilers och senast Nashville Predators som han gjorde fyra matcher för förra säsongen.

– Han vet vad det handlar om, men vi är medvetna om att han kommer att behöva någon vecka eller två för att anpassa sig till stor rink och vårt spel, säger Sjöström.

"Är ett stort steg"

Adam Pardy har varit kontraktslös i höst och för 33-åringen kommer tiden i Frölunda bli hans första i Europa. Han ansluter senare i veckan och kontraktet är skrivet säsongen ut. 

– Det är ett stort steg och en utmaning, det medger jag, men samtidigt en möjlighet att spela i en ny liga och uppleva ett annat land och kultur, säger han.

Samtidigt står det klart att Frölundas lån med Fredrik Styrman avslutas och att backen återvänder till allsvenska Pantern.