Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Näslund: ”Då har jag misslyckats fatalt”

Kristofer Näslund. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Han är Frölundas enda nytillskott i ledarstaben.

Nye backcoachen Kristofer Näslund, 42, har under försäsongen jobbat hårt för att sätta tydligare prägel på försvarsspelet.

– Jag blir sur när vi släpper in mål på träning, säger han. 

Pär Johansson har försvunnit – och Kristofer Näslund har kommit in.

Det är Frölundas enda förändring i coachstaben inför årets säsong.

Efter ett par månader i föreningen, där Frölunda i år jobbat hårdare än tidigare med defensiven, konstaterar han att man kommit ganska långt.

– Jag känner att backarna suger åt sig som svampar. Det som vi jobbar med sätter sig snabbt. Det gäller att vi hinner med alla moment som vi vill innan SHL-premiären. Men vi har kommit tillräckligt långt för att prestera bra i matcher, säger han.

 

LÄS MER: Frölundas nye tränare: ”Enorm glädje”

”Jättemycket som är nytt”

Frölundas backuppsättning är den som förändrats mest inför årets säsong. Förutom att Näslund är ny som coach så har också fyra nya försvarsspelare tillkommit.

Det handlar om Viktor Ekbom, Gustav Lindström, Anders Grönlund och Chay Genoway.

– Det är jättemycket som är nytt och man måste låta det ta lite tid. Frölunda har kommit långt i sitt spelsystem och i förlängningen är det jättebra. Men i början kan det vara lite mycket att ta in när allt kommer på en gång. Så vi försöker dela upp det och ta det successivt. När det väl sitter i ryggmärgen hos spelarna så kommer det att bli bra, säger Kristofer Näslund.

Kristofer Näslund med två av de nya backarna Viktor Ekbom och Gustav Lindström. Foto: HOLL FOTO / IBL

Större fokus på defensiven

Frölunda hade stora problem med sitt försvarsspel under delar av fjolårssäsongen – vilket är anledningen till att man lagt så stort fokus på det under försäsongen i år.

– Frågar du mig så är det absolut det viktigaste, säger Näslund med ett leende.

– Nej men det är otroligt viktigt, och kanske det lättaste att jobba med. En trygg defensiv ger trygga målvakter som ger trygga försvarare. Vi får ett solitt försvarsspel som inte släpper till chanser. Då kommer motståndarna att öppna upp sig också. Det är lite så jag tänker, säger han.

”Då har jag misslyckats fatalt”

Det går inte säga annat än att Näslund lägger ner stor möda i sitt arbete.

Han blir förbannad när det blir för mycket mål på en träning.

– Jag blir sur när vi släpper in mål på träning. Som i dag när det blev 3–2 på tre minuter, det tar jag personligt. Det är mitt ansvar och då har jag misslyckats fatalt, säger han.

– Jag tror att det är viktigt att vi får in det varje gång vi är på isen, att nu ska inte en jäkel få komma förbi mig. Att man får den stoltheten i sitt arbete. Då kommer det bli bra i slutändan, säger han.

Kristofer Näslund

Ålder: 42 år.

Född: Östersund.

Tränarkarriär: Bik Karlskoga, ass. coach (2015-17), Frölunda, ass. coach (2018-)

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!