Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mest att jag blev rädd – det såg väldigt otäckt ut”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Otäcka scener utspelade sig när Frölundas Viktor Ekbom åkte med huvudet före rakt in i sargen efter duell med LHC:s Joe Whitney.

Men efteråt lämnar backen lugnande besked.

– Det var mest att jag blev rädd, säger han.

Det var i andra perioden i matchen mellan Frölunda och Linköping som situationen ägde rum.

Frölundas back Viktor Ekbom och Linköpings Joe Whitney jagade pucken när Ekbom tappade balansen och flög med huvudet före in i sargen.

30-åringen blev först liggande i isen innan han något omtöcknad lyckades ta sig till båset, för att sedan spela klart matchen.

– Det såg väldigt otäckt ut, det håller jag med om. Men som tur var gick det bra, säger han i omklädningsrummet efteråt.

”Domarna sa åt mig att sitta still”

Hur reagerade du när det hände? Chockad?

– Jag var mest chockad. Jag kände direkt att allt var bra med rörligheten, men chockad när det hände. Sen sa domarna åt mig att sitta still och ta det lite lugnt. Då gjorde jag det. Men jag kände ganska snabbt att det var lugnt, säger han och fortsätter:

– Jag kom med huvudet före, eller bakhuvudet före. Oftast brukar man ta emot sig med armarna, men det hann jag inte här. Det var väl därför det såg så otäckt ut, säger han.

Ekbom kunde spela klart matchen. En match som Frölunda föll med 1–3.

– Jag tycker att vi spelar för svårt, vi går i deras fälla. De försvarar väldigt starkt i mitten och vi spelar för mycket i utsidan. Vi skapar mycket zontid men får inte ut så mycket lägen av det tyvärr.